Ziarista bacauana, viitor personaj intr-un film regizat de Cobileanski

simion.jpgO ziarista bacauana va fi un personaj intr-un viitor film regizat de Igor Cobileanski, ecranizare a romanului Simion liftnicul, scris de bacauanul Petru Cimpoesu.

Asta daca scenariul la care lucreaza in paralel Cobileanski si Cimpoesu va include si personajul respectiv.

“Eu scriu deja la el (la scenariu, n.red.), dar, de fapt, situatia sta asa: fiecare scrie scenariul lui si imi lasa mie autoritatea asupra variantei finale. Am decis ca, dupa ce fiecare va termina versiunea lui, sa ne retragem, boem, in munti, o saptamina – doua, la o manastire, spre exemplu…Si acolo sa facem, din doua, o singura versiune. (…) Nu stiu daca ma crezi, dar, deja, cind citesc ce am pina acum, rid de ma stric, rid singur, si e un ris sanatos. (…) in film vor exista doua personaje importante: personajul colectiv – blocul, care are citeva familii, iar noi vom incerca sa urmarim povestea fiecarei familii si interactiunile lor, si al doilea personaj – Simion. Iar pe Simion il vad intr-un fel anume, mai special, dar nu spun”, spune Cobileanski in interviul acordat Suplimentului de cultura.

“Simion liftincul” a primit, in 2001, Premiul pentru proza al Uniunii Scriitorilor din România, Premiul revistei “Cuvintul”, in acelasi an, iar in 2006, editia sa in limba ceha a fost distinsa cu Premiul “Magnesia Litera”.SURSA

Ca sa nu mai lungesc vorba, in carte apare in cateva randuri Mirela Romanet, reporter la Alfa TV (actualmente director de ziar).

Daca scenariul va include si acest personaj, si nu vad de ce nu ar face-o, Mirela va fi primul ziarist bacauan care va fi personificat intr-un film artistic.