Despre calitate si pret

  Am ajuns la concluzia ca la ora actuala exista doar doua tipuri de produse: foarte proaste si foarte bune. Calitate intermediara nu prea mai gasesti.
  Pentru cele doua categorii de produse ar trebui sa existe doua categorii de preturi: preturi mici si preturi normale.
  Dar, nu, exista preturi mici, preturi normale si preturi foarte mari, ca, cica, calitatea costa si suntem prea saraci ca sa cumparam ieftin.

  pret-euro.jpgBunaoara, in Arena Mall, la Leonardo, am vazut o geanta. Se potrivea cu ceea ce aveam nevoie. Ghinionul lor a fost ca au lasat eticheta cu pretul in euro: 19.90. In lei pretul era de 126 de lei.

  La un curs de azi de 3.56 lei/euro, pretul ar veni fix 70.84 lei. Pana la 126 mai este mult. Aproape inca jumatate. Sa nu-mi spuneti ca transportul costa exorbitant de mult si de aia au dublat pretul produsului fata de un magazin dintr-o tara respectabila. Nu, partea asta se numeste profit.

  La alt magazin, tot la Arena Mall, un tricou Levi Strauss. La pretul afisat – 149,90 de lei, iti vine sa te lasi pagubas. Dar, hai, sa zicem ca sunt un snob si vreau sa cumpar produsul. Si ma uit la calitate. Calitatea este deplorabila: cusatura de la baza pare facuta de un chirurg care a cusut o rana – cand e mai mica, cand e mai mare… Nici produsele chinezesti nu au o calitate asa proasta.

  levis-1.jpg levis-2.jpg

  Concluzia? Cel putin din partea mea, pot sa astepte mult si bine. Tragic este ca sunt multi care chiar cumpara, in ciuda faptului ca pretul cerut nu se justifica.

  2 COMENTARII