Trazniti in presa centrala

    29
    18

    Startul l-a dat EvZ, a continuat Cotidianul si acum Adevarul:

    La Bacău revin energic fraţii Sechelariu, Dumitru şi Sergiu, aparent distanţaţi de PSD, într-adevăr nişte marionete politice manevrate de puternicul grup de interese Hrebenciuc-Iacubov.

    Adica Dumitru Sechelariu il injura la propriu pe Hrebenciuc si fratele sau este de fapt candidatul ascuns al PSD…

    Nu ar fi lipsit de interesa ca asa-zisii comentatori politici care dau cu plaivazu’ la gazetele centrale sa mai bata putin talpa si prin provincie, sa mai simta pulsul…

    29 COMENTARII

    1. De dragul discutiei, sa presupunem ca va iesi Sergiu primar! Ce se va intampla? Se va opri Bistrita?Se vor stopa constructiile amplasate aiurea la 1 metru de blocul omului, sobolanii din canale vor emigra in Congo, jumatate din personalul primariei va fugi (iar) si voi avea si eu o ghena pentru gunoi mai de soi (si asa e un jeg total, ca i-au dat terenul unuia ce deja a fost platit din banii primariei, adica ai mei, acolo unde era tomberonu’), alte gardulete, clinica particulara?

    2. P., ai putea sa imi explici ce relevanta are Paraschivescu in toata povestea asta? Cred ca nu sugerezi ca o fi vreun instrument al lui Sechelariu, lansat pentru a dinamita campania pedelistilor, totul in vederea reintoarcerii lui Sergiu in PSD? Ca daca da, ma apuca rasul… Oricum, Andrei e un baiat bun si faptul ca tie nu iti place ma face sa il apreciez mai mult…

      Chestiunea in sine mi se pare un pic mai prozaica. Singurii candidati care isi doresc cu orice pret primaria sunt Seche si Stava. La CJ e chiar mai simplu, ca il avem doar pe Benea aici. Logica, insa, nu ne sugereaza blaturi, ci doar niste intelegeri in vederea unui viitor destul de incert.

      a) Daca Seche ajunge primar, se va folosi de voturile PD-L. Nu exclusiv de ele, dar cred ca democrat-liberalii il vor sustine. Nu stiu de unde ai tu informatia cu PSD-ul, dar la socialisti Seche e persona non grata. Cel putin pentru astia din Bacau.
      b) Daca Stava ramane primar, se poate face o intelegere PSD-PDL pentru cele doua functii de viceprimar. Daca se va intampla asta, ii prevad zile grele lui Romica.
      c) La CJ e chiar mai simplu. Cu un post de vicepresedinte ai inchis gura democrat-liberalilor, iar Benea stie asta foarte bine.

    3. L-am mentionat pe Paraschivescu doar pt a arata ca cele doua tabere au cel putin un punct de intersectie, la vedere. Cele ascunse pot fi usor intuite, daca esti un pic mai relaxat la cap.
      Cit despre ce-ar putea pati Stavarache de la viceprimarii PSD-PDL, avem un exemplu de la D. Seche. In mandatul 1996-2000, cei doi viceprimari (R Serbanescu – PNL si DF Ionita – PNTCD) au fost pusi sa se ocupe doar de spatii verzi si de gardienii publici. Asta, pt ca primarul stabileste atributiile viceprimarilor. Seche si-a batut joc de cei doi pina la capat. La un moment dat, chiar i-a lasat fara ton la telefoanele de serviciu.
      In rest, calcule se pot face, dar pixul pt semnaturi pe autorizatii sta tot in mina primarului, iar viceprimarii nu pot face nimic. Sigur, primarul poate fi blocat in CL, dar toti consilierii au interese si voteaza in functie de acestea.

    4. Si inca ceva, Herman. Spui ca Andrei Paraschivecu e “baiat bun”. Nu stiu la ce te referi exact, dar, daca iau in calcul lista de vipuri bogate si semianalfabetee care au “studii” la Fabrica de Diplome “Bacovia”, atunci cred ca ai dreptate: Paraschivescu e baiat bun. Si maica-sa, si taica-su, si tot neamul lor.
      Despre Fabrica Bacovia, V Hrebenciuc a spus-o acum 4 ani: “Am infiintat universitatea aceasta, ca sa aiba liderii PSD unde sa se retraga, cind sintem in opozitie”. Deci, la Fabrica de Diplome sint numai “baieti buni”. Normal, pe bani buni.

    5. Probabil Hreenciuc se referea la Bontas, care e alta mancare de peste. Ar fi chiar ciudat sa punem semnul de egalitate intre cei doi.

      Cat despre punctele de intersectie, chiar nu vad concluziile ascunse. Dpmdv, Paraschivescu a plecat dintr-un partid fara sanse sa-si pastreze locul in Consiliu si s-a indreptat catre o formatiune ce pare a fi in acest moment pe val. Ca are o relatie speciala cu familia Sechelariu nimeni nu neaga; dar atat. E sef de campanie pe judet, nu are niciun cuvant de spus (cum e, de-altfel, normal) la municipiu, isi face treaba si ii vom vedea rezultatele pe 1 iunie. Pentru altfel de intelegeri, cred ca ar trebui sa cautam un pic mai sus, la varfurile ierarhiei.

    6. Sergiu S si-a mai adaugat un S acela de la STRES pe linga faptul ca ne-a inebunit cu megafoanele lui auzeam in autobuz care la fel era plin numai cu afise SS toata lumea stresata de acele megafoane o parte hotariti sa faca plingere la politie ptr depasirea decibelilor o parte impacati ca in campanie asta e daca nu deschizi usa iti intra pe geam .Deja am vazut stressul asta nu stiu daca va fi benefic la votare si totusi pe alti candidati nu i-am vazut manifestinduse asa zgomotos

    7. hihihi…oare toti comentatorii sunt ziaristi, inclusiv aceia care o dau pe injuraturi? Sau cel mai probabil sunt aceeasi , dar F. Popescu, Codrin si Hermann , dupa cateva judecati de valoare…mondialo-provinciala, intra in anonimat si se porcaiesc unii pe altii?! Aveti grija baieti, ca treaba asta facuta zilnic pe net dezvolta dubla personalitate…hihihihihi

    8. @alex

      Poate fi idiot, dar are dreptul sa-si puna aceasta intrebare. Problema e ca ti-a gresit numele, a mai pus un “n” la sfarsit… Si are un id care ii ofera libertate maxima, fara sa poata fi judecat. Eu nu emit judecati de valoare mondialo-provinciala…si nici nu am postat vreodata cu alta semnatura decat asta. :))) Razvan poate confirma, ca tartor de blog. :)))

    9. @ psycho

      “Sau cel mai probabil sunt aceeasi , ”

      “ACEIASI” era varianta corecta. Prima data ai nimerit-o, cu “aceia”, lucru care merita apreciat, dar a doua oara nu. Nu iti explic de ce, ca mi-e lene, dar poti cauta pe net si afli si cauza. Nu-mi multumi, nu am nevoie, e doar felul meu de a-mi asigura locul in Rai :)))) , ajutandu-i total dezinteresat pe cei depasiti de tainele limbii romane.