Greseli de campanie

Pornita cu mare zdranganit de arme chiar inainte de debutul oficial, campania electorala pentru locale si-a dat duhul, dovada ca lipsesc profesionistii din bransa iar politicienii locali, in afara de dorinta, nu au si putinta.

Care este moda de campanie la Bacau? Toata lumea se intilneste cu electoratul departe de ochii presei, nimeni nu face o conferinta de presa sa-si anunte programul, masinile – mai rable sau luxoase cu difuzoare colinda orasul cerind voturi si doar afisele electorale ne amintesc de faptul ca peste doua saptamini vor fi alegerile.

Si mai este inca o caracteristica din categoria canibalizarii electorale: la rarele evenimente organizate de candidati, vin oamenii concurentei sa imparta fluturasi.

Date fiind aceste consideratii, as putea banui un blat de toata frumusetea. Numai ca, in mod logic, e imposibil sa existe un blat la care sa ia parte toate fortele politice.

Concluzia este ca, ori noi, ziaristii, am ramas inchistati in niste sabloane, in timp ce clasa politica a evoluat catre fineturi in stiintele comunicarii, ori sfatuitorii politicienilor le-au tras o mare teapa si le-au luat banii ciripindu-le prostii la ureche.

11 COMENTARII

 1. Dupa 18 ani de frasuiala s-au desteptat si ei. Pai pana acuma isi bagau bete in roti din toate pozitiile si din putinul malai nu castiga mai nimeni. De ce sa pierzi un mare cascaval doar ca esti tu orgolios. Treaba e in felul urmator: Cine castiga, imparte cascavalul la ceilalti. In schimb daca va castiga SS va lua el tot. Pentru ca are si firme de constructii si firme de proiectare si oameni care sa gestioneze bugetele imense. In schimb nu are credibilitate in fata finantistilor europeni. Gurile rele spun ca de la fratele cel mare i se trage.

 2. @ Florin P.
  Masele de oameni nu iau decizii singure. De cele mai multe ori exista “organizatii” care influenteaza masele. Iar daca “fratele cel mare” vrea sa se schimbe in colonie regimul, acesta se va schimba.

  @ TOTI … Chiar atat de naivi suntem incat sa nu ne dam seama ca suntem o colonie a marilor puteri? Chiar nu vedem ca suntem singura tara in care s-a dat liber la aranjamente comerciale in ce priveste concurenta? Chiar credem cu obedienta ca preturile cresc doar pentru ca nu stiu ce bursa a luat-o razna? Cat de idioti ne cred oamenii astia?

  Pana acum, in prag de campanii electorale, organizau fonduri (FNI< FNA) pe care le devalizau la timp, sau falimentau banci. Acum fac altceva: maresc preturile la produsele de larg consum. Cu buna stiinta dau mana libera marilor supermarketuri sa vanda ce vor, cum vor, si de la cine vor. Totul pentru ca o MARE parte din profit sa se duca la “cotizatia de partid”.

  Luati putin publicatiile din afara sa vedeti ce scriu despre romani. De ani de zile suntem facuti in toate felurile si ambasadele noastre nu iau nicio masura.

  As mai spune multe dar va mai las si pe voi sa analizati. Poate reusiti sa cititi printre randuri pentru a vedea manipularile ordinare la care suntem supusi.

 3. Inca una si gata:
  Cunoaste toata lumea cazul Elodia. V-ati intrebat de ce cazul a fost ridicat la rang de stire bomba? Pentru ca tocmai inainte “murise” Sfintia Sa Patriarhul Teoctist si erau mai multe intrebari despre “moartea” sa decat raspunsuri. De cand a aparut Elodia nimeni nu-si mai pune intrebari despre posibila ucidere a patriarhului.

  Cat de mici suntem.