Apropo de darwinism si creationism

  panicale_compressed.jpg

  The above picture depicts Jesus and Mary on what appear to be lenticular clouds. The painting is entitled “The Miracle of the Snow” and was painted by Masolino Da Panicale (1383-1440) and hangs at the church of Santa Maria Maggiore, Florence, Italy. SURSA: www.ufoartwork.com

  Acceptarea faptului că ar putea exista viaţă şi în alte părţi ale Universului, departe de Pământ nu contravine credinţei în Dumnezeu, a declarat astronomul şef de la Vatican într-un interviu publicat marţi, informează Associated Press recepţionată de Rompres.

  Părintele Jose Gabriel Funes, directorul iezuit al Observatorului astronomic al Vaticanului, a declarat că având în vedere imensitatea Universului este posibil să mai existe şi alte forme de viaţă, poate chiar viaţă inteligentă, în afara celor de pe Terra. ‘Cum am putea exclude ipoteza că ar mai exista viaţă şi în alte părţi ale Universului? La fel cum considerăm creaturile pământeşti drept fraţi şi surori ale noastre, de ce nu am putea vorbi într-o zi despre un frate extraterestru? Şi acesta ar fi tot parte a Creaţiei’, a susţinut el.

  Biblia nu este o carte de ştiinţă, ci o carte care se adresează fiecărui om după propria sa capacitate de înţelegere, a mai precizat părintele Funes, adăugând că, după părerea sa, teoria naşterii Universului în urma Big Bang-ului primordial i se pare cea mai ‘rezonabilă’ explicaţie pentru crearea Universului. Conform acestei teorii larg acceptate şi de oamenii de ştiinţă, Universul s-a născut în urmă cu mai multe miliarde de ani în urma exploziei unui singur punct de o infinită densitate care conţinea toată materia din care este alcătuit Universul.

  Şeful astronomilor de la Vatican a precizat însă că ‘Dumnezeu este creatorul Universului iar apariţia omului pe Pământ nu este rezultatul hazardului’.

  Părintele Funes a mai lansat un apel la adresa Bisericii şi comunităţii ştiinţifice să lase deoparte neînţelegerile produse încă de la persecutarea lui Galileo în urmă cu 400 de ani, precizând că acest caz a lăsat răni adânci. În 1633 astronomul italian a fost judecat sub acuzaţia de erezie pentru că a susţinut teoria că Pământul se învârteşte în jurul Soarelui într-o perioadă în care Biserica susţinea că Pământul se află în centrul Universului şi toate celelalte obiecte cosmice se învârt în jurul său.