Peizani cu fitze

  piezani.jpgBeau un fresh de portocale la o terasa mai rasarita. La masa de alaturi apar ei. Ii recunosti dupa mers, dupa vorba si dupa fitze. Ei, zugravii de Italia.

  Agresivi in vorba si comportament pentru ca euroii castigati le dau prestanta. Ajunsi de la coada vacii in BMW-uri inchiriate, peizanii sunt definitia clara a prostiei ambulante.

  Una dintre femeile cu pricina era insotita de barbat (evident) si de bebelusul de aproape un an, in carucior. Sentimentul national m-a lovit brusc in plamani in momentul in care femeia peizana a luat decizia vietii ei: sa-i schimbe pampersul lu’ ala micu acolo, la terasa.

  Am devenit brusc mandru de apartenenta mea la Romanica. La tara care l-a dat pe Caragiale.

  Sa ne traiti, peizani, da’ parca ne simtim mai bine cu voi in Italia. Sa ne lasati strazile in pace, sa nu ne mai stresati cu stilul vostru de condus, cu accentul vostru prefacut si cu superioritatea cu care ne priviti.

  Drum bun!

  6 COMENTARII

  1. Stiati ca?

   La a doua sau a treia familie din Bacau este cate un “zugrav” care se chinuie sa castige si el niste bani pentru familia de care nu i-a pasat nimanui cat au stat aici pe plaiurile neolitice?

   Stiati ca?

   Au si ei drept de vot? (din pacate pentru multi de aici)

   Nu cred ca ne privesc cu superioritate. Cred ca sunt doar niste oameni obisnuiti care sunt intoxicati cu cele 12 ore de munca zilnica (silnica) de acolo si care au si ei dreptul sa faca ce facem noi “meseriasii” care ne desfiintam vara pe plajele noastre sau bulgaresti.

   Am cunoscut multi “italieni” pe care nu i-as schimba pe “respectabilii” care evolueaza cu succes prin oras.