Un accident, doua concluzii

  Un banal accident de circulatie ne da posibilitatea sa vorbim despre doua probleme: atitudinea pietonilor si atitudinea smecherilor care se cred stapini pe viata altora.

  Faptele stau cam asa: joi seara, o tinara de 25 de ani a fost lovita usor pe o trecere de pietoni de pe strada Garii. Ea a scapat destul de usor, in parte si pentru ca soferul circula cu viteza mica. Martorii accidentului au povestit, insa, ca tinara nici nu s-a uitat sa vada daca vine o masina; a sarit direct pe trecerea de pietoni.

  Pietonii bacauani au o atitudine pacatoasa: cred ca zebrele sint un fel de universuri paralele care ii protejeaza de orice masina. Da, trecerile de pietoni sint sfinte, dar mai sfinta este grija. Ca daca apari brusc in fata soferului, degeaba merge acesta cu viteza mica, tot nu are sanse sa te evite. Mai sint si cazurile in care pur si simplu ii este greu sa te vada, in amurg, cu soarele care apune in ochi, cind soferul merge mai mult pe bijbiite. Sau pe ploaie, la fel.

  Al doilea aspect care se desprinde din accidentul de joi este atitudinea unui patron de firma, care a obturat unul din capetele trecerii de pietoni cu o balustrada metalica. Ca asa a vrut muschii lui si neglijenta autoritatilor care nu au sesizat acest lucru. Iar omul candideaza la primaria unui oras de pe Valea Trotusului.

  Asta, da, atitudine responsabila de aspirant la fotoliul de edil…

  accident-0.jpg accident-1.jpg accident-2.jpg accident-3.jpg

  2 COMENTARII

  1. Stai liniştit, Răzvane. In Sighişoara, pietonii trec strada pe trecerea fără să se uite dacă vine sau nu o maşină; de parcă trecerea de pietoni ar fi continuarea trotuarului. Am trei explicaţii: a.) fie se cred nemuritori, b.) fie au o sută de vieţi sau c.) dacă te loveşte o maşină pe zebră, nu păţeşti nimic. Despre cei care traversează noaptea, fratele meu a spus ca 100% sunt vampiri.