Studiu de caz: Cind PD-L isi pierde cumpatul

O secunda de pierdere a cumpatului poate face ravagii pentru o actiune. Asa s-a intimplat si simbata, la lansarea candidatilor PD-L.

Lansarea trebuia sa se faca la Casa de Cultura, loc in care si-a facut aparitia si Vasile Botomei, “celebrul” presedinte-fantoma al PD-L-ului bacauan. Acesta a incercat sa intre in cladire, insa a fost depistat si bruscat de citiva membri din staff-ul partidului. Unii spun ca si-ar fi luat si niste pumni.

Mare greseala. Oricit de inoportuna ar fi fost aparitia lui Botomei la manifestarea PD-L, cazul trebuia tratat cu tact. Ce se putea face? I se interzicea accesul pentru ca nu avea invitatie. Daca incerca sa forteze intrarea, se chema politia sau jandarmeria, care il puteau amenda pentru tulburarea linistii publice.
Ce s-a facut? A fost bruscat, imbrincit, s-a creat scandal si s-a incercat alungarea unei echipe TV.

Efectul? Interesul mass-media a glisat de la lansarea candidatilor catre acest incident. Presa va pune accentul in principal pe scandalul iscat la Casa de Cultura si mai putin pe evenimentul creat de PD-L. In plus, asa cum il stim pe Botomei, acesta, avind destul timp liber, probabil ca va mai deschide un proces, pentru agresiune, pe care are toate sansele sa-l cistige.