Se apropie finalul

Sintem foarte aproape de finalul celei mai ciudate campanii electorale. O campanie in care nu am auzit nici o idee, ci doar sloganuri, doar acuze, doar injuraturi. Campania s-a bazat mai putin pe asumarea de idei, cit pe articularea contracandidatilor cu un “ba pe-a ma-tii”.

Intr-o astfel de atmosfera, in care singurul lucru de apreciat a fost dorinta de a cistiga a unor candidati, nu trebuie sa ne miram de apatia electorala care a cuprins tara.

In lipsa de idei, aproape total nepregatiti politic de campanie, candidatii au pariat pe circ. Si au cistigat dreptul de a se numi clowni de categoria intii.

Campaniile au fost conduse de alde Dorel, varu de-al doilea a lu’ cumnatu’ Vasile, pentru ca onor candidatii s-au scumpit la faina profesionistilor si au apelat la tarita din capetele seci ale rudelor, reusind sa piarda si bruma de simpatie pe care o aveau.

Ca, vorba aia: daca taceau, filozofi ramineau. Dar cum politica nu are treaba cu filozofia, ci cu gargara, s-a reusit ca, in mai putin de o luna, sa creasca astronomic proportia celor nehotariti sau scirbiti de viata politica.

Iar pe 1 iunie votul va fi mai mult o loterie imposibil de analizat. Pentru ca rezultatele vor fi atit de ciudate, incit va fi imposibil sa se spuna cine cu cine a votat si de ce.