Ce ne trebuie literatura?

Dupa ce Ministerul Educatiei s-a gindit sa scoata din istorie si geografie cele mai importante lectii despre trecutul poporului român si cele mai importante concepte cu privire la formarea reliefului, dupa ce s-a scos lectia cu privire la evolutionism din manualul de biologie iar din filosofie au fost scosi Nietzsche, Camus si Voltaire, iata ca a venit si rindul literaturii.

Caragiale, Creanga sau Calinescu au fost scosi din subiectele pentru bac. In schimb, la proba orala de limba si literatura româna a fost introdus Jonathan Scheele, dupa cum se stie, un scriitor pasoptist din Transilvania, Raportul Tismaneanu, care este, dupa cum spune istoria literara, prima scriere in limba româna (pentru ca scrisoarea lui Neacsu de la Cimpulung este, de fapt, un fals), Pactul national pentru educatie sau Ghidul cetateanului român in UE.

E bine. E din ce in ce mai bine. Oricum, cu literatura nationala sau cu analiza limbajului artistic, absolventul nu are ce face. Nu-l ajuta sa puna caramida corect peste stratul de mortar si nici nu-l invata cum se “face” corect buzunarul unui turist japonez in Piata San Marco.

Nici limba româna nu mai e absolut necesar a fi cunoscuta, din moment ce din ea a derivat limbajul SMS-urilor si al descrierilor de pe Hi5 de tipul: “nimeni nu ma skimba;) nu zic k mar invidia ptr frumusete k nu sunt..ma invidiaza k am caracter”.

7 COMENTARII

  1. Nu raspund la provocari 😛

    Oricum, nu-mi iese la fel de bine cum i-a iesit ieri Gabrielei Vranceanu Firea, care pe motiv ca l-ar fi vazut pe Dumitru Sechelariu in clipul electoral al lui Sergiu, difuzat pe Antena 3, a cerut sa se difuzeze din nou clipul. Asa ca Sergiu a fost singurul care a avut doua difuzari ale clipului in emisiune…

  2. anonimule ` ai perfecta dreptate ! mariuseeeee (curucli ) eheee ti-am citit multe commenturi , esti un simplu pamflet care acuzi pe toata lumea . Inainte de toate astea uita-te la tine , si la cei din jur , referire la cei din desteptarea , doar atat va duce capul` in perioada campaniei

    sunteti PRAF special TU curucli , cu stima si respect !