Dezbatere in familie

11
19

As comenta asa-zisa “dezbatere” organizata de un trust de presa cu candidatii la Primarie, dar nu prea am ce. In primul rand, din primii patru candidati (conform sondajelor) a venit doar unul, si acela, evident, din partea organizatorilor.

Nici nu mai conteaza ca au venit alti zece, pentru ca cei zece insumati nu stiu daca fac cinci la suta din voturi.

Oricum, intreaga dezbatere miroase a regie ieftina, numai buna sa poata titra Desteptarea ca Stavarache fuge de confruntari in proiecte / Candidatii curajosi au iesit la scena deschisa.

Dealtfel, invitatia la dezbaterea programata miercuri la ora 14.00 s-a facut marti dupa-amiaza. Adica, la o distanta mult prea mica. Dealtfel, candidatii “seriosi” au de respectat un program facut cu cel putin o saptamana inainte; de aceea, daca se dorea o dezbatere serioasa, aceasta trebuia pregatita din timp, nu “pe genunchi”.

Si nu in ultimul rand, de ce ar fi venit cineva la o dezbatere organizata de trustul de presa care-l sprijina pe unul dintre candidati?

11 COMENTARII

 1. Imi pare tare rau ca ai decazut atat de mult, Razvane! Nu ai fost niciodata foarte barbatos, dar acum ai ajuns, apropo de genunchi, sa operezi cu frenezie in pozitia favorita a fetitelor vicioase. De ce nu spui ca ati fost si voi, cei de la Z.B., invitati sa participati la aceasta dezbatere? De ce nu spui ca, la telefon, mi-ai cerut ragaz pentru a suna la patron si a cere aprobare pentru a participa? De ce nu spui ca ti-a fost interzis acest lucru? Pacat de tine, mai baiete!

 2. Nelu, faci niste confuzii care nu-si au locul. In primul rand, ti-am spus ca accept invitatia, chiar daca era facuta extrem de tarziu.

  In al doilea rand, nu am venit din doua motive: a intervenit ceva in program si, in plus, nu au venit “greii”. Cu o dezbatere care se preconiza a fi confiscata de doar un singur candidat, nu avea nici un rost sa mai vin.

  Nu ti-am cerut ragaz sa sun la patron, ci sa ma gandesc daca am timp pentru a participa.

  In rest, toate cele bune!

 3. Fara sa preiau exprimarea lui Nelu…si nici lipsa de obiectivitate a ta, Razvane… cred ca se pot face niste precizari. Echilibrat.
  Titlul tau e rautacios… cu dezbaterea “in familie”. Si “asa-zisa” dezbatere chiar a fost dezbatere, asta e parerea mea. Cu precizarea ca invitatiile ar fi trebuit lansate cu o saptamana inainte, nu cu doua zile… dar si cu convingerea ca participantii ar fi fost aproximativ aceiasi, indiferent de termenul de lansare a invitatiilor… Motivele absentelor nu au tinut decat in foarte mica masura de timpul scurt dintre momentul anuntului si cel al desfasurarii dezbaterii.
  Si Stavarache chiar fuge, imi aduc aminte de momentele (chiar recente) cand imi rapsundea la telefon si apoi fie spunea ca nu e el ( !!!) fie ca pierde semnalul si nu ma mai aude, desi era in Primarie… :))) Macar acum raspunde tipul ala, cu accidentul de masina, consilierul telefonist, nu mai stiu cum ii zice.
  Totul doar ca sa nu evite cu orice pret o intrebare sau alta, atitudine total lipsita de demnitate si barbatie. Este ridicol, e singurul personaj politic din Bacau fata de care mi-am pierdut orice urma de respect si din punct de vedere personal, ca urmare a atitudinii jenante pe care o are. Singurul.
  Iar dezbateri… ar fi trebuit facute mai din timp… si de altii, care stau pe tusa si comenteaza acid. Societatea civila e aproape de zero in Bacau… si presa nu o poate inlocui, orice eforturi ar face. Pentru ca si presa locala e aproape de zero din anumite puncte de vedere.

 4. Nu stiu exact ce s-a intimplat acolo si nici nu e treaba mea, nefiind implicat. Dar nu mi se pare corect sa transformi in citatzie o simpla invitatie la o emisiune sau dezbatere. In urma cu 4 ani, Codrin facea acelasi lucru: il fugarea pe Stavarache cu o citatzie de acelasi fel. E treaba lui Pop ce face (daca face) cu slujba pe care o are. Dar fanatismul n-are a face cu meseria asta, chiar daca esti implicat pina-n git de voie-de nevoie.
  PS: Stavarache ar fi trebuit sa se duca la evenimentul Desteptarii, cum ar fi trebuit sa se duca peste tot, dar asta e altceva. Judeca oamenii, nu functionarii de presa. De asemenea, nu e normal sa raspunda angajatii Desteptarii la telefonul personal al lui Sergiu S.

 5. Nu stiu sigur ca esti cine cred eu ca esti, Florin P, dar oricum iti spun ca esti parsiv din cale afara. Nu a fost o citatie invitatia adresata lui Stavarache, ci doar o invitatie decenta. Iar, dupa cate stiu eu, Codrin n-a fugarit pe nimeni in 2004. Cat despre expresia “functionarii de presa”, ea iti tradeaza lipsa de obraz. Oi fi fost si tu la vremea ta mare ziarist? Faceai parte din grupul “deontologilor” care in ziar il injurau pe Dumitru Sechelariu si pe ascuns se duceau si-i cereau bani? Ai renuntat cumva si tu la presa la fel ca o dama bine pentru a face afaceri? N-am avut niciodata tupeul sa ma dau mare ziarist sau sa imi asum totala obiectivitate si de aceea nu accept lectii de la toti prefacutii ce-si ascund fata de curva sub farduri de fata mare.

 6. Nelu Brosteanu, crezi cumva ca prezenta ta cu textura baloasa pe acest forum ii va face pe patronii tai sa-ti mareasca leafa de 30 de milioane pe care o ai in prezent sa pupi in parti sensibile? In 2004 ai facut campanie lui Sechelariu, mai simti cred si acum gustul, acu’ te-au reprimit pt acelasi scop. Ai sa afli imediat dupa alegeri, daca n-o stiai. Tu vorbesti d decadere care rareori te ridici de la buza santului societatii, grobian parvenit?

 7. Nu stiu pe cine fugaream in 2004… Adica stiu… dar imi vin in minte cu totul alte situatii :))))))))))))))
  Oricum, nu mi-e rusine de nimic din ce fac la Desteptarea, asa ca daca eu sunt ok si nu am probleme… comentatorii din exterior pot sa zica ce vor, nu ma afecteaza deloc faza asta. Si chiar e treaba mea ce fac. Daca fac, vorba unuia. Comentam toti la adresa altora de parca ar exista si presa independenta in oraselul asta ametit… sa fim seriosi… nu suntem fete mari. Si oricum sforarii sunt altii, la alt nivel, cu alte interese si beneficii. E alegerea fiecaruia pentru care din ei lucreaza.
  Lasati-o mai usor cu jignirile de tot felul, e mai eficient atacul cu argumente. Daca aveti. Daca nu… dati-i inainte… ca oricum nu conteaza. O zi buna tuturor ! Si un weekend cum o sa am eu ! :)))) (dar fara partea de munca duminica 🙂 )