Gabriela Vranceanu si Sergiu Sechelariu au descoperit o noua statuie a lui Bacovia

Senzationala descoperire a fost anuntata intr-o emisiune electorala de pe Antena 3. Sergiu sechelariu este intrebat unde e statuia lui Bacovia din Bacau si raspunde corect ca in Parcul Prefecturii. Iar Gabriela Vranceanu Firea, care, toata emisiunea se laudase ca e bacauanca si cunaoste orasul, il completeaza ca mai e una vizavi de Hotel Moldova. Sergiu Sechelariu, luat de val, aproba, doct: da, da.

Ei bine, dragilor si dragelor, este clar ca tipul calare cu sabia in mana de vizavi de Hotel Moldova nu este Bacovia. N-are cum. E Stefan cel Mare. E la fel de clar ca nici cubul care se roteste in parcarea din fata hotelului nu e o statuie a lui Bacovia. Ce naiba, Bacovia a fost simbolist, nu postmodernist.

Si mai avem o singura optiune: peste drum de hotel, in Parcul Trandafirilor, se mai afla o statuie. Ghinion si de data aceasta, stimati spectatori, nu e statuia lui Bacovia, e a lui Constantin Ene, maior, cazut in Razboiul de Independenta…

Desigur, in parcul respectiv exista ceva ce aduce aminte de George Bacovia. Este “salcia lui Bacovia”, care, evident ca nu e o statuie. Si o mica placuta comemorativa din marmura pe care scrie acest lucru.

(Urmariti partea finala a videoclipului, pe la minutul 1.59)

LATER EDIT: 1TV a facut o stire din randurile de mai sus. Cineva imi datoreaza o cafea…

11 COMENTARII