Cum sa-ti alungi clientii de la crasma

    E simplu si nu se cere scoala: angajezi chelneri blazati, fara tragere de inima la meserie si dai difuzoarele la maxim.

    Intamplarea se petrecu chiar azi la o curte veche din Bacau. Manat de o foame cumplita, am poposit la terasa. Vine garcon-ul cu lista, ne uitam si deliberam: pui la ceaun.

    La care individul: dar, stiti, asta dureaza. Cat? Mult…jumatate de ora.

    Foamea mare ne indeamna sa ne reorientam: pui cu smantana. Asta s-ar fi rezolvat repede insa, prevazator si patit cu terasa in cauza, il intreb pe baiat: portia ajunge asa cam pentru o foame zdravana?

    Se uita mirat la mine si da din cap a negatie.

    Din pacate asta e povestea cu terasa respectiva: mancarea este buna, dar portiile mai mult decat simbolice. Cel putin la ceea ce am comandat eu pana acum. Iar preturile, evident, ca nu sunt pe masura dimensiunii preparatelor.

    Ne reorientam haiduceste spre puiul la ceaun, insa, la fel de prevazatori, cerem portie dubla de mamaliga. inspirata idee.

    La televizor incepe meciul. Spania – Rusia. Unuia de prinlauntru, care probabil nu auzea prea bine, ii vine ideea sa dea sonorul la maxim in boxe. Si cand spun MAXIM, e clar ca ne-a spart timpanele.

    Doua mese, care abia fusesera ocupate, s-au eliberat instantaneu. Oamenii erau din cei cu timpanul delicat.

    Si, oricum, daca ar fi dat cineva o geana prin zona si-ar fi dat seama ca terasa nu e ocupata nicidecum de microbisti. Erau familii cu copii, perechi tinere, basca o clasa intreaga de scoala primara care sarbatorea ziua unui coleg. (aia cred ca erau fani deghizati)

    Situatia a fost reglata surprinzator de un taran venit cu SUV-ul si doua gagici si care spalse putin pe jos cu chelnerul, care nu se misca prea repede dupa gustul lui. Sincer, nici dupa gustul meu. (ala ii zisese: ba, vrei sa sparg ceva aici ca sa ma bagi in seama?)

    A, si ceea ce e mai important, puiul a fost imens si bun. Putin cam uitat pe foc, dar bun. Mai ales dupa ce i-am pus si niste sare din solnita pe care i-am cerut-o garcon-ului. Ca ala ne adusese o oliviera in care recipientul pentru sare era nud de-a dreptul.

    10 COMENTARII

    1. A dat mai multe indicii. Daca esti consumator de terase/restaurante iti poti da seama ca era la Curtea Veche.

      E boala grea cu servitul la mese. Adevarul este ca nici nu mai sunt oameni “talentati” in domeniu.

      Raman tot la Curigo. Mananc exact ce scrie in meniu. Fata de alte locuri in care mananci ce-ti “pune” bucatarul.

      Aviz amatorilor: a venit vara. Atentie la mici si la carnati.

      Pofta mare!

    2. Lentoarea şi blazarea chelnerilor de la CV sunt de faţadă. Practic, aşa îşi selectează clientela (cei slabi de înger vor evita locaţia, însă caracterele puternice vor reveni again & again). :))
      Cât despre faptul că nu ţi-a adus sare iniţial, omul s-a gândit la sanatatea ta: “consumul excesiv de sare dăunează grav sănătăţii”.

    3. Am fost si eu ieri pe la pranz la Curtea Veche. Chelnerita se misca rar si greu. Pana ne-a adus comanda a facut vreo 5 drumuri + 1 ca uitase un suc. Initial a venit cu un paharel de gheata la 4 persoane, apoi s-a gandit ca nu vrem sa taiem in jumate bucatile si s-a orientat catre un recipient mai mare. Un alt drum a fost pentru lamaie si altul pentru paie. O .. placere.
      Quatro Formagi de la ei nu m-a impresionat, cred ca raman la Amarante si Full House cand vine vorba de pizza buna.