Oprescu a castigat in maniera Basescu

sorin-oprescu.jpgAm mai spus-o: romanii iubesc la nebunie victimele. Empatizeaza cu ele si le voteaza. Asa a castigat Basescu Primaria Capitalei, asa a castigat Presedintia Romaniei si asa a castigat referendumul pentru suspendare. A jucat perfect rolul de victima iar presa “prietena” a avut grija sa umfle personajul si sa reaminteasca mereu ce sistem ticalosit are in fata Basescu.

Oprescu a jucat acelasi rol. Mai intai a fost victima propriului partid care nu-l voia. In acest mod s-a produs si disocierea dintre el si PSD. Ca sa fie clar ca nu e candidat social-democrat.

Apoi a fost victima conspiratiei care dorea sa-l scoata din cursa – faza cu semnaturile.

Geniala a fost “descoperirea” de catre un tabloid a persoanei care a sesizat justitia in legatura cu listele de semnaturi: o pensionara care “a recunoscut” ca a avut legaturi su Securitatea.

Faza a fost data si rasdata la televiziuni.

Oprescu a fost din nou victima sistemului cand i s-a pus in carca “nedisocierea” de mineriade. Aici a fost “ajutat” de stafful lui Blaga, care nu mai stia ce sa inventeze. Un motiv absolut pueril si care putea fi pus in carca a cel putin jumatate din clasa politica.

A mai fost o data victima exit-poll-urilor. Cand a fost dat pe locul doi desi iesise pe locul unu.

Oprescu a fost victima de care s-au indragostit alegatorii. Mai lipsea sa boceasca putin, dar fazele lacrimogene sunt patentate de Basescu.

FOTO: Goguta

1 COMENTARIU

  1. De asta ar fi fost bine ca Negoita sa candideze. Nu am nicio indoiala ca ar fi castigat din primul tur. Si, ceea ce e mai important, ar fi aratat ca poti face politica serioasa in Romania fara apeluri amoroase la sensibilitatea alegatorilor.

    Cu un Negoita primar, insa, Basescu ar fi putut avea o problema serioasa in 2009, la alegerile prezidentiale. Cu Oprescu, nu vor fi astfel de probleme, oricat de panicati se pretind a fi unii analisti.