Domeniu de internet gratis?

    domneniu-internet-gratis.jpgCandva cautam ca disperatul ofertele de pe net cu domenii gratuite. Trecusem peste faza cu subdomeniile de tipul .cjb.net, .cx.la, .dr.ag si altele. Am cautat si am gasit. Una dintre oferte era sa-mi iau domeniul gratis dar ei isi pastrau o banda destul de mare pe ecran pe care puneau ce voiau. Solutia a fost un < / noscript > pe undeva pe la definirea metatagurilor. S-a rezolvat cu banda dar s-au prins si aia de la firma si mi-au ras domeniul. Evident, pentru ca incalcasem termenii contractuali.

    A doua chestiune a fost mai simpla: mi-au dat domeniul sa fac ce vreau cu el. Dupa un an, insa, mi-au cerut bani de vreu 3-4 ori cat facea si m-am lasat pagubas.

    Concluzia este ca nu se merita sa va chinuiti sa cautati domenii gratuite. Ori e vreo smecherie financiara la mijloc, ori nu o sa aveti toate functionalitatile activate, ceva o sa fie cu schepsis.

    Si, la cat costa un .com in ziua de azi, de ce sa te chinui sa cauti ceva moca, dar cu probleme legale si fiananciare?

    Caci, problema este: ok, iei domeniul, il dezvolti, faci o afacere sau altceva de succes si te trezesti, la un moment dat, ca ramai fara el. Ca nu ai citit bine TOS-ul si, de fapt, nu ai primit decat dreptul de utilizare nu si pe cel de proprietate…