Pana la Sibiu si inapoi

  steagul.jpgIntai de toate, buburuza s-a tinut bine pe tot traseul. O singura problema, dar aia a fost cauzata de mine, cand am uitat farurile aprinse vreo sase ore.

  In afara localitatilor a mers si 110 – 120, dar mai mult nu se putea din cauza drumului si a lucrarilor de pe tronsonul Codlea – Sibiu.

  Am purtat steagul pe tot traseul, cu dedicatie pentru judetul Covasna. Doi idioti care m-au depasit au fost opriti de politie, in apropiere de Tg Secuiesc.

  Apropo de idioti, feriti-va de cei cu numar de Bucuresti. Au impresia ca sunt asii volanului. Eu sper sa-i prinda cat mai des radarul.

  Alta tagma de idioti is cei cu numar de Italia. Doi erau sa intre in mine pe cand depaseau fara sa calculeze distantele. Pe ultimul l-am evitat de putin doar cu scrasnet de frane. In timp ce-l claxonam el isi arata fasolea si facea semne cu mana. Daca eram la volanul unui TIR nici nu atingeam frana; calcam acceleratia.

  La Sibiu muzeele sunt deschise si sambata si duminica. Si fac bani din orice. Pentru 5 lei poti vedea celebrele bratari dacice la muzeul de istorie. O camera mica, doua vitrine si sase bratari. Drept e ca unele aveau peste un kg de aur. Totusi, 5 lei pentru o singura camera…

  S-a dus naibii legenda cu gospodarirea nemtilor. La Cisnadie strada principala e mai peticita decat orice ulita din Buhusi. N-ai loc unde sa asezi un cauciuc ca sa mergi mai acatarii.

  Nemtii astia nu stiu ce e ala bors. Ciorba de fasole e de fapt un fel de supa dulce. Stomacul mi-a rezistat la atata dulce si condimentat (alternativ). Altceva ma ustura…

  cetatea.jpg cetate-2.jpg pensiune.jpg hansel-grettel.jpg fantana.jpg

  Primele doua poze: biserica-cetate de la Cisnadioara.
  Urmeaza pensiunea la care am stat: specific nemtesc, de la mobila pana la mancare.
  Ultima poza: fantana arteziana din Piata Mare din Sibiu. Cine vrea sa se balaceasca o poate face fara restrictii. Oricum, n-am vazut picior de tigan.

  2 COMENTARII