Amprentarea tiganilor

amprenta.jpg

Ministrul italian de interne Roberto Maroni şi-a reafirmat marţi – într-un interviu pentru Il Messagero – proiectul privind amprentarea copiilor de nomazi, în pofida criticilor, justificându-l prin grija de a nu-i lăsa pradă exploatării, informează AFP.

Acest proiect, care îngrijorează Consiliul Europei, a fost considerat luni ‘indecent’ şi ‘rasist’ de săptămânalul creştin de mare tiraj Famiglia Cristiana. ROMPRES

Bun, un ministru italian decide sa amprenteze minorii tigani pentru a-i baga intr-o baza de date. Consiliul Europei protesteaza si spune despre aceasta masura ca e rasista.

Este rasista, insa, daca avem in vedere ca, de exemplu, calatorii care aterizeaza pe aeroporturile americane sunt amprentati?

La punctul de intrare in SUA, inspectorul de la imigrari va recurge din nou la amprentarea vizitatorului, la fotografierea acestuia si la validarea formularului I-94, “Fisa de sosire-plecare”, care include perioada de sedere permisa. La plecarea din Statele Unite, vizitatorul va fi amprentat din nou si i se va retine formularul I-94. SURSA

Nici o tara nu a condamnat acest tratament al calatorilor care intra in SUA ca fiind “rasist”.

Atunci care este problema?

Raspunsul il da Biserica Catolica:

Biserica Catolică, prin fundaţia „Migrantes” a remis o notă prin care precizează: „Suntem favorabili luării amprentelor, dar trebuie să fie o normă valabilă pentru toată lumea. De la preşedintele Republicii până la copilul rrom. Catalogarea după rasă este un act de rasism”. SURSA

Ma indoiect de faptul ca populatia unei tari ar accepta sa fie amprentata.

Desigur, autoritatile vor sustine ca e mai bine, ca, daca nu ai nimic de ascuns, de ce sa te impotrivesti?

Poate acum nu ai nimic de ascuns. Insa, cine garanteaza ca datele personale, inclusiv amprentele, nu intra pe alte maini decat cele ale Guvernului? Cine garanteaza ca Guvernul nu va folosi acele date impotriva ta daca interesul celor aflati la Putere o va cere.

Rama la ideea ca, cu cat mai putine stie Guvernul despre tine, cu atat este mai bine pentru cetatean. Chiar daca acesl cetatean nu are nimic de ascuns.

1 COMENTARIU