“Nu fi rau, lasa-ma sa-nvat si eu”

Cea mai mare bucurie a unui sofer care se grabeste la o oarescare intilnire este sa stea la semafor. Si daca nu are semafor, bucuria cea mai mare este sa intilneasca o masina pe care scrie SCOALA, care circula cu 25 de km/h pe singura banda disponibila a strazii.

Chiar si daca nu te grabesti, e cel putin frustrant sa rulezi cu viteza melcului pe ditamai bulevardul pentru ca instructorul si-a scos elevul la prima ora de condus chiar pe cele mai aglomerate strazi.

Nu zice nimeni ca nu trebuie lasati sa invete. Dar, mai intii pe aleile dintre blocuri, acolo unde ora de virf a circulatiei rutiere este seara, atunci cind se aduna blocatarii pe la case si incearca sa-si gaseasca un loc de parcare si tot dau ture disperate in jurul imobilului.
Insa, sa scoti elevul pe marile artere chiar din prima si sa-l chinui sa mearga cu 20-30 la ora e de-a dreptul nesimtire si lipsa de respect fata de ceilalti soferi, care nu au absolut nici o vina.

Domnu’ instructor, ia mergi mataluta cu masina la Gheraiesti si invata-ti elevii sa apese pe acceleratie concomitent cu ridicarea piciorului de pe ambreiaj si abia dupa ce au invatat sa schimbe vitezele fara sa se mai uite la schimbator, scoate-i si pe strasse. Si toata lumea o sa fie multumita. Parol!

1 COMENTARIU