Voyeristi online

    3
    16

    Orice fruct oprit este mai tentant decit o caruta de pepeni primita gratis. Pe Internet frunctul oprit fiind conturile personale ale prietenilor si dusmanilor, ce poate fi mai tentant decit sa ai posibilitatea sa tragi cu ochiul in casuta de e-mail a cuiva sau sa trimiti niste mesaje pe mess in numele unui cunoscut?

    Asa ca am purces la un experiment: am publicat pe blog un articol aparent bine documentat stiintific in care prezentam o metoda de a pune mina pe parolele de la conturile de Messenger (si, implicit, de la contul de e-mail) ale oricarei persoane aflate in lista de prieteni ai unui utilizator.

    Numai ca, in loc sa-ti dea parola, daca puneai in aplicare instructiunile furnizate de mine, de fapt, iti trimiteai propria parola la toti cunoscutii. Asa ca daca joi ati auzit niste suierate ciudate pe deasupra blocurilor, sa stiti ca erau de la parolele care zburau prin oras. Extrem de multi utilizatori au vrut sa afle parola prietenilor, numai ca, in loc sa o afle au facut doua lucruri: si-au tradat propria parola si au semnalat ca vor sa le umble putin prin cont.

    Nu regret ca am facut acest experiment, mai ales ca am subliniat ca incercarea de aflare a parolelor este ilegala. Regret doar ca prea multa lume nu a rezistat tentatiei fructului oprit.

    Cit despre parolele pe care le-am primit, le-am si uitat.

    3 COMENTARII