Marea teapa a votului uninominal

Spuneam la un moment dat ca tema votului uninominal a fost propusa de Basescu doar pentru a distrage atentia de la alte evenimente. In plus, a reusit sa forteze mana tuturor partidelor politice, pentru ca cine nu era de acord cu uninominalul era etichetat imediat drept “dusman al poporului”.

Numai ca, uninominalul se intoarce impotriva lui Basescu. S-a vazut clar la alegerile pentru presedintii consiliilor judetene ca alegatorul nu tine cont de cate dosare penale i s-a fabricat buiva sau cat de tare au strigat adversarii ca x-ulescu este cel mai mare corupt. Desigur, ramane varianta ca electoratul e prost si nu stie sa aleaga. Varianta pe care au aruncat-o unii pe piata si s-au fript.

In al doilea rand, PD-L nu are cadre suficiente si ca numar si ca vizibilitate si care sa aiba capacitatea de a atrage voturi. Liberal-democratii s-au complacut cativa ani in umbra lui el lider maximo si au uitat ca la umbra copacilor nu creste nici iarba. Ca urmare, deficit de cadre.

Singurul lucru care mai poate salva ceva va fi modul in care vor fi desenate colegiile electorale. Plus negocierea cu adversarii, asfel incat sa nu se produca suprapuneri de candidati de acelasi rang in acelasi colegiu.

Oricum, aceasta negociere va fi facuta de toata lumea, ca doar nu o sa se riste sa-si dea in cap greii partidului intr-un colegiu de la Cuca Macaii.

1 COMENTARIU