Cu samanta de bostan o sa mai traim un an!

  NY Times a realizat impreuna cu un nutritionist o lista cu cele mai sanatoase alimente pe care nu le consuma nimeni din diferite motive.

  Pe lista sunt:

  – sfecla rosie (cui nu-i place salata de sfecla rosie e MCTL 🙂 )

  Este usor digerabila si are un continut bogat în vitaminele A, B, C şi PP, potasiu, fier, calciu, proteine, hidraţi de carbon, zaharuri, glutamina. Este deosebit de eficienta in viroze, hipertensiune, anemii, imunitate scazuta, nevroze, demineralizare, tuberculoza, cancer, regland si functiile hepatice.

  – varza

  Glucidele, care furnizeaza o parte din calorii, sint constituite in primul rind din pentosan, glucide partial asimilabile. In afara de asta, ele mai contin zaharoza, glucoza si fructoza. Protidele, care completeaza aportul energetic, sint prezente si ele la un nivel ridicat. Bogatia vitaminica a verzei trebuie insa subliniata, ea figurind printre legumele cu cel mai mare continut de vitamina C.

  – prunele uscate

  fortifica sistemul nervos, combat starile de oboseala, stimuleaza tranzitul intestinal, normalizeaza volumul ficatului (reduc hepatomegalia); iata de ce, pruna este un aliment recomandat astenicilor, sportivilor, copiilor, persoanelor constipate, hepaticilor. In plus, puterea depurativa si diuretica a prunei o face utila persoanelor suferinde de reumatism, arterioscleroza si celor cu intoxicatii alimentare acute.

  – semintele de bostan

  Sunt considerate de mare ajutor în eliminarea viermilor intestinali si in stimularea activitatii rinichilor. Bolile de inima asociate unor valori crescute ale colesterolului, bolile glandulare si nervoase pot fi ameliorate cu ajutorul unei cure de seminte de dovleac.

  SURSA

  Ii suna cuiva ceva, un clopotel? Alo, sunt alimente de baza in mediul rural (ma rog, erau pana la inventarea chips-urilor).