De ce sunt penele de curent mai dese decat penele de gaina

eon.jpgNu se poate sa nu fi observat ca de o buna bucata de vreme penele de curent din bacau si din imprejurimi se tin lant, ca remedierea lor dureaza extrem de mult si ca, daca suni la Deranjamente, poti vorbi de unul singur minute bune in sir.

Circula o vorba prin targ cum ca de aceasta situatie nu ar fi straini nemtii de la E.On. Care au cumparat distributia dar ar vrea sa ia pe un pret de nimic si societatea de intretinere – SISE.

Problema sta in felul urmator: EOn are de platit sume imense catre SISE pentru plata interventiilor. Banii nu ajung decat foarte greu la societatea de interventii, asa ca oamenii au cam plecat.

Mai mult, intreg dispeceratul E.On pentru deranjamente este la Vaslui. deci, ti-a cazut curentul in Serbanesti, Bacau, vei suna la Vaslui, operatoarea va nota sesizarea ta si vei ajunge pe o lista a echipei de interventii. Care echipa e una singura pe Bacau. Adica, daca e plecata la alta interventie, sesizarea ta va fi citita doar dupa ce se va intoarce.

Un sistem revolutionar, nemtesc 100 la suta.

Acum cativa ani, inainte sa o dea la pace cu Guvernul in privinta privatizarii distributiei de electricitate, sindicatele din domeniu sustineau ca privatizarea nu ar face decat sa inlocuiasca un monopol de stat cu unul privat.

Si aveau dreptate.

3 COMENTARII

  1. Dar n-a fost deloc secretă cercetarea sociologică şi, cică, a fost realizată pe… IMAŞ. S-a luat una bucată găină şi una bucată E.ON şi s-a purces la numărarea penelor. Au ieşit iniţial la egalitate, dar cum operatorii de la deranjamente exclamau în continuu “ce pana mea”, E.ON a avut câştig de cauză. :))