Agentia de dat tepe

  Pe la inceputul anului a aparut in peisajul jurnalistic bacauan o agentie de presa. Bacau News pe numele ei, agentia isi propunea sa vanda informatie locala cui doreste sa cumpere. Au fost contactati mai multi oameni de presa, unii au raspuns pozitiv si s-a inceput colaborarea. Prima luna a fost ok, oamenii au scris, si-au luat banii si au continuat sa transmita depese la agentie.

  Desi, la un punct, treburile erau cam delicate din punctul de vedere al deontologiei: trimiteai acelasi subiect pe care il scriai pentru ziar, numai ca pe site-ul agentiei aparea azi iar in ziar – maine.

  In luna martie platile au intarziat, patronul agentiei se plangea deja de probleme financiare.

  La inceputul lunii trecute, dupa ce nu a platit lumea, patronul ii anunta ca inceteaza colaborarea.

  Zilele astea, lumea si-a cerut plata, cam 500 de euro de caciula, insa patronul le-a dat-o cu rever, spunandu-le, se pare, ca nu are de ce sa-i plateasca, pentru ca ei nu sunt ziaristi si ca in Bacau oricum nu se face presa.

  Nu o sa mentionez numele patronului, pentru ca nu vreau sa se interpreteze; e o persoana cu care am avut un conflict acum cativa ani.

  Greseala celor pagubiti este ca nu au semnat nici un act cu agentia; au preferat munca la negru, fara nici o garantie doar ca sa nu mai plateasca niste impozite.

  Povestea a aparut si la Radu.

  1 COMENTARIU