Societatea civila candideaza. La PD-L

Ma intrebam acum cateva zile, can la conferinta de presa de la PDL Bacau, se pomenea de necesitatea atragerii societatii civile pe listele partidului, ce inseamna asta.

La fel, am ramas cu intrebarea fara un raspuns clar, cand l-am intrebat pe domnul Falca (vicepresedinte national PD-l si ruda prin alianta cu presedintele Basescu), cum comenteaza teoria cu lipsa de cadre din partid.

El mi-a spus ca nu ar fi lipsa de cadre, insa, cateva minute mai tarziu, trantea teoria cum ca persoanele care au castigat functii la alegerile locale (primari, consilieri, etc) pe lista PD-L vor fi aruncate in lupta electorala si la toamna. Ca daca cetatenii ii vor, de ce sa se impotriveasca partidul?

(adica PD-L nu duce lipsa de candidati, dar in alegerile parlamentare ii arunca in lupta tot pe cei care au mai castigat o data).

Revenind la problema de la inceputa, iata ca incep sa se dea raspunsuri: cel putin doi ziaristi de la Cotidianul vor candida sub umbrela partidului la alegerile parlamentare.

„Trăim un moment cu grave trăsături. Am impresia că, dacă oamenii de bună credinţă nu se implică acum, foarte curând, noi toţi, colectivitatea care se cheamă România se poate transforma într-un fel de turmă de ierbivore care merge somnolent spre mlaştina cu crocodili“, a spus Sever Voinescu. SURSA

Eu nu am nimic cu dreptul fiecarui om de a candida si de a fi ales.

Dar am ce am cu persoanele care se dau echidistante, pline de deontologie poana peste urechi si care, oricat ar fi cantat in struna “Carmaciului”, se dau virgine neatinse de niciun interes politic.

2 COMENTARII

  1. A fi comentator e altceva decat a fi ziarist. Si Adrian Nastase scrie in Jurnalul National, fara a ne gandi ca scrie echidistant si jurnalistic. Nu-mi amintesc ca Voinescu sa se fi dat deontolog. Ar fi fost cam greu pentru fostul consul si potential ambasador in Statele Unite ale Americii.

    Cred ca Sever Voinescu ar fi un deputat excelent. Avramescu, mai putin, ca nu il suport de nicio culoare. Dar oricum mai buni decat gramada de penali, fotbalari, cantareti, cocalisti cu care dragele noastre partide (inclusiv PD-L) ne inzestreaza pentru uninominal.

  2. Una e sa scrii pozitiv despre cineva pe care-l simpatizezi si alta e sa scrii pozitiv despre cineva de la care astepti sa te faca parlamentar. In mod normal, ar fi trebuit sa sara pirleazul, oficial, macar in urma cu 6 luni sau un an. Dar ei ce-au facut, in schimb? I-au tinut isonul lui Basescu si au aruncat cu noroi in adversarii acestuia, din postura de jurnalisti, editorialisti, analisti, comentatori, pentru ca acum, cind chiar tre’ sa oficializeze curvasareala, sa vedem ca ei erau deja inrolati in armata lui Base. Mi se pare ca de la simpatie la cumetrie e cale lunga si cei doi au gresit.
    Daca vroiau sa faca ce zic acum ca vor sa faca, ar fi trebuit sa candideze ca independenti. Ca sa nu mai spun ca cei doi seamana cu doua mimoze virgine si utopice. Bleah.