Haida-de

  Un ziarist a criticat modul cum autorităţile au organizat cazarea şi hrănirea sinistraţilor, iar Băsescu i-a replicat că reprezentanţii presei ar trebui să ajute la rezolvarea situaţiei, nu să îşi bată joc. SURSA

  Acum, eu imi dau seama ca lui Basescu i se platesc niste polite dinspre mass-media, dar in cazul de fata, chiar nu a fost vorba de un incident.

  Iar acel “ziarist” nu avea nici un temei sa critice modul in care autoritatile au organizat cazarea si hranirea sinistratilor. Trec peste faptul ca ziaristii de Bucuresti au venit abia azi dimineata si nu au iesit din localitate. Daca s-ar fi interesat, ar fi aflat ca autoritatile s-au rugat o noapte intreaga de sateni sa evacueze zona. In Bacau li s-au pregatit spatii de cazare in internatele liceelor, precum si mancare.

  Numai ca, satenii nu au vrut sa plece. Nici sa ajute jandarmii si pompierii la ridicat digurile din saci de nisip. Nici macar nu le-au dat un pahar cu apa.

  Da bine, desigur, pe sticla imaginile cu sutele de “sinistrati” salvati cu barcile de catre jandarmi.

  Dar, si-a pus cineva intrebarea ce cautau oamenii aia in case cand se stia ca vine viitura? Ca doar nu a venit pe nepregatite.

  Oamenii aia nu aveau ce cauta in casele inundate.

  In plus, dupa ce s-au luptat sa umple saci cu nisip, intr-o clipa de neatentie, pe cand se odihneau, pompierii au ramas si fara o multime de lopeti. Care au disparut, adunate cu grija de sinistrati.

  2 COMENTARII