De ce trebuie sa poarte soferii ochelari cu raze X

  La intersectia strazilor Venus cu Bucium din Bacau este un semn de circulatie. De ala hexagonal, cu margini albe si interior rosu, in care scrie STOP. Semnul e spinzurat de un stilp de beton, iar in fata acestuia mai era inca unul, de lemn, care masca binisor stop-ul.

  Asta era prin decembire, cind am dat poza la ziar. De atunci, in fata celor doi stilpi a mai aparut inca unul, de beton. Asa ca, stop-ul este bine ascuns de privirile soferilor. Daca nu esti din zona ori nu stii cum sta treaba in intersectie, mergi inainte si astepti sa-ti faca loc aia care vin din lateral.

  Exact asta a facut si soferul unei Dacii albastre intr-o dupa-amiaza. Spre ghinionul sau, din dreapta venea un Alfa Romeo care a izbit Dacia in plin. Masina s-a rostogolit de doua ori pina sa poposeasca cu rotile in sus intr-un colt de intersectie.

  Si acum, ca la români, ramine sa stabilim, prin tragere la sorti sau, mai bine, tragere de timp, a cui este vina. Iar ancheta va stabili ca de vina e soferul care nu si-a cumparat ochelari cu raze X, sa vada prin cei doi stilpi ca trebuie sa opreasca la STOP.

  5 COMENTARII

  1. si pietonii au nevoie de raze x in intersectia de la gorjului – militari (bd. iuliu maniu cu moinesti) – stopul pentru trecerea de pietoni este obturat chiar de semnul care indica ca exista o trecere acolo. si parca este si indoit in asa fel incat nu poti decat sa ghicesti ce zice stopul de pe partea cealalta a drumului.