Angelina Jolie, Wanted si mesajul ascuns

Angelina Jolie intr-o ipostaza imposibila

Angelina Jolie intr-o ipostaza imposibila

Esenta tragediilor antice era ca nu poti schimba soarta. Orice ar fi facut eroii, soarta nu putea fi schimbata pentru ca zeii aveau grija de acest lucru.

Dar Wanted nu e o tragedie antica. Insa contine un mesaj ascuns. Iar acesta este “Supune-te!”. Individul trebuie sa se supuna chiar daca nu pricepe conditionarea si oricat de hilar ar fi instrumentul sortii.

In acest caz, un razboi de tesut care comunica in limbaj binar (0 si 1) numele celor care trebuie ucisi.

Stiu, pare o prostie: de o mie de ani acel covor de tesut mai scapa cate o greseala: trece un fir pe deasupra (care se noteaza cu 1) sau pe dedesubtul modelului (se noteaza cu 0) iar un initiat transforma sirurile de 0 si 1 in litere care compun niste nume. Iar acele nume chiar exista si oamenii care le poarta sunt lichidati.

Ce se intampla in momentul in care razboiul de tesut comunica chiar numele asasinilor aflati in slujba sa? Incepe filmul care se numeste Wanted.

In ciuda efectelor speciale, filmul nu m-a convins. Pentru ca povestea schioapata. Pentru ca trebuie sa fii tampit sa urmezi ordinele unui razboi de tesut. Pentru ca mi se pare prea putin credibil ca un tragator, oricat de bun ar fi, sa poata trage “cu efect” astfel incat traiectoria unui glonte sa ocoleasca un zid si sa-l mai si nimereasca pe adversar in frunte. Cine are notiuni cat de cat de balistica stie ce vreau sa zic.

Iar mesajul ascuns al filmului nu-mi place.

Later edit:

Morgan Freeman, actorul care interpreteaza personajul care se revolta contra ordinelor razboiului de tesut, a fost implicat azi intr-un accident rutier iar starea sa e grava.

3 COMENTARII