Cine este imbecilul?

Presedintele Basescu iar a aruncat piatra in apa si o mie de destepti se chinuie sa o scoata. Toata lumea isi da acum cu parerea: cine o fi imbecilul la care a facut referire presedintele?

Si uite-asa, Basescu iar a dat de ros un os la presa si la politicieni asa cum numai el poate si stie sa faca. Drept urmare, numele Basescului este pe toate buzele, iar ironia cea mai mare este ca toti ministrii care au venit in pelerinaj la inundatii ar putea sa se incadreze in portretul robot facut de presedinte.

Cert este ca numarul de ministri pe cap de locuitor a depasit orice prag istoric, la fel cum debitul apelor Siretului a inregistrat un nou maxim. Era nevoie de atitia ministri in zona? Probabil ca nu, si cel mai bun lucru pe care il puteau face era sa ramina in birourile lor de la Bucuresti si sa coordoneze activitatile. La fata locului ar fi fost de ajuns presedintele si premierul, care, lipsiti de oaresce atributiuni pe linia interventiei rapide, aveau rolul de a da un semnal de solidaritate cu populatia lovita de ape.

Singurul care nu s-a dat cu elicopterul pe deasupra viiturii a fost ministrul Paul Dobre, care mi-a devenit brusc simpatic macar pentru faptul ca a ramas la Bucuresti sa-si vada de treaba.