Cum sa-ti impresionezi iubita

    7
    40

    paste.jpgNu cu masina, nu cu scosul intr-un club de fitze, nu cu spartul in figuri pe strasse. Pornim de la premiza ca, in infinitatea asta de pustoaice usor de prostit, se mai gasesc si cateva cu capul in nori, care nu se lasa cu una cu doua si care vor fior de aventura si parfum de pasiune. Ca sa nu mai vorbesc de petalele de trandafir presarate de la usa la pat.

    Bun, trecem peste introducerea asta mai mult sau mai putin inteligenta si ajungem la ceeace ne intereseaza. Sa zicem ca esti burlac (fericit, inca), la garsoniera ta sau macar in camera de camin. Si don’soara este pe cale sa vina, ca ai invitat-o intr-un cadru mai romantic.

    Inainte de toate trebuie sa te gandesti la vin. Trebuie sa ai cumparata din timp o sticla de vin rosu, un Merlot sau Cabernet, vechi de cel putin trei ani. Daca e vechi de cinci ani, o sa cada pe spate de impresie. (In paranteza, vezi ca pe eticheta sticlelor de vin mai scrie cate o fraza doua de impresie artistica. Cuvintul cheie: buchet, care se refera la aroma vinului).

    Pentru un astfel de vin rosu (care, fii atent, este tare si nu prea dulce. Avantaj: din doua pahare e ametita, de aia nici nu trebuie sa mai iei a doua sticla), trebuie o mancare pe masura.

    Uite o idee de ceva ieftin si foarte bun, care se prepara extrem de usor: paste cu sos.

    Ai nevoie de un pachet de taietei cu ou Rolton (nu de aia mici, de aia mari care vin la pachet de 4-6 bucati), o cutie de gulas de vita sau porc, usturoi, cimbru, oregano, niste kaizer, un ardei gras, niste suc de rosii dulce.

    Intr-o oala pui apa sa fiarba, cand ai atins punctul de fierbere, arunci taieteii inauntru. In prealabil ai pus niste sare. Fierbi 2-3 minute si e de ajuns.

    Pana aduci apa la punctul de fierbere, torni putin ulei de masline intr-o cratita, arunci bucatile de kaiser si ardeiul gras taiat si le lasi sa se perpeleasca putin, arunci continutul cutiei de gulas si amesteci. Torni sucul de rosii – fii atent nu chiar bulion, ci suc. Daca sucul nu e dulce, poti sa pui o lingurita de zahar. Lasi sa fiarba, adaugi putin cimbru, oregano, si niste usturoi pisat. Cat crezi de cuviinta, dar nu sari calul.

    E momentul sa vina tipa. Ca sa prinda toata treaba asta calda. O inviti in camera (eventual, in sufragerie) si te intorci ca sa scoti pastele din oala, le torni intr-o sita si le racoresti sub jet de apa rece, le arunci pe o farfurie si le torni in cap sosul preparat.

    Daca vrei sa te dai rotund, poti pune in loc de furculita si lingura (atentie, asa e politicaly correct sa se manance pastele) betigase chinzesti. vezi ca nu toate pun botu’, mai dai si peste gagici plecate cu sorcova care au RAM-ul liber si se gandesc la tot felul de prostii – in cazul de fata ca faci misto de ele. Daca dai peste una de asta, e ok, iti raman doua portii de paste si nici nu o sa te doara capul cand umbli prin oras cu ea de mana. Reformulez, nu o sa te doara capul de la scatoalcele pe care le vei primi ca te uiri in alta parte decat inainte.

    In cazul in care ai noroc si nu e una din alea imbacsite, poti sa-i torni in pahar cu picior vin (fii atent, asta se bea la temperatura camerei si nu se pune apa. Asa ca mai pune un pahar separat pentru apa pe masa. Plus: vinul se desface cu ceva timp inainte – cam 20 de minute e bine, ca sa se aeriseasca).

    Poti incepe conversatia cu detalii despre reteta, si despre vin. Ii potiatrage atentia sa miroase vinul, sa nu-l bea dintr-o sorbitura, sa-l plimbe putin prin gura ca sa-l simta cu toate cele trei tipuri de papile gustative. Hai, fii curajos si da-i idei 🙂

    Hai, succes!

    7 COMENTARII

    1. Razvane…ai scris mult la fantezia asta :))))) Da’ in principiu ai dreptate cu ce zici…cu conditita sa nu te lasi cumva absorbit complet de bucatarit si sa uiti de tipa. :))))))))))) Mai bine arzi mancarea, ca faci alta dupa ! Dupa ce o arzi. Pe cea de pe aragaz. Mancarea de care ai uitat.