Cea mai mare problema

Nu veti ghici care este cea mai mare problema a Bacaului. Nu, nu e nici apa neagra de la robinete, nici traficul infernal din oras, nici podul de peste Bistrita. Nici macar certurile dintre politicieni nu sunt asa o mare problema, nici canicula, baltile care se creeaza dupa ploi sau lipsa spatiilor de parcare.

Nu, cea mai mare problema a Bacaului este nepasarea. Nepasarea fata de ceea ce se intampla langa noi, fata de ceea ce fac altii. Ne plangem ca intersectiile sunt super-aglomerate, ca soferii nu au rabdare si nu acorda prioritate, dar de cate ori nu am facut noi insine acelasi lucru?

Sau, de cate ori le-am atras atentia cunoscutilor atunci cand au facut asa ceva? Dupa fiecare concert sau spectacol raman tone de ambalaje pe care le curata angajatii Primariei. Nu ne place ca ramane mizerie, dar oare bidonul gol de suc sau ambalajele de la pop-corn unde le-am aruncat?

continuare

7 COMENTARII

 1. Ciudat, articole asemanatoare se scriu aproape zilnic pe bloguri, in presa, sub presa etc… Problema e alta: ca ceea ce spune aici Razvan (si spun si altii) ramane intr-adevar, cea mai mare dintre ele!
  Probabil ca nu ne respectam pe noi insine indeajuns pentru a-i respecta pe ceilalti.

  iaodi: La un moment dat incepi sa te plictisesti sa fii tu exemplul, cel pozitiv in cazul de fatza. Eu personal, m-am cam plictisit…

 2. Augustin, daca dadeai click pe linkul “continuare” ai fi vazut ca articolul a fost scris pentru revista SuperBc. Revista a aparut acum aproape o saptamana. Pana sa ajunga la tipar, pana sa fie pus in pagina au mai trecut cateva zile. Socoteste singur. Si lasa-te de sportul asta, cu aruncatul rahatului dupa care fugi repejor sa te ascunzi.

 3. Articolul a aparut in ultimul nr din august al revistei Super Bc. Logic, asadar, a fost dat la tipar cam de 20 august. Deci, Augustin, n-ai nimerit. Poate data viitoare incerci sa silabisesti mai atent textele altora. E ca si cum as spune eu despre vreo strimbatura de-a ta ca ai copiat-o de la vreun clovn ratat. As gresi? Sigur ca da, pt ca nu poti plagia o strimbatura. E originala sigur.

 4. @Razvan
  Cred ca ai gresit persoana. Eu am iesit de fiecare data cu respnsabilitate maxima atunci cand a fost cazul. Asa cum fac si acum. Ce sa fac daca dimineata am citit un articol la Arhi, iar seara citesc ceva asemanator ca tema la tine.Eu iti semnalam ca am citit un articol asemanator si nu ca ai fi plagiat pe cineva. Dar daca tu sta ai intles este treaba ta.

  @ Florin
  N-am nimic sa-ti spun.

  Imi pare rau ca supar prin aparitia mea pe aici. Totusi mi se par infantile iesirile astea incisive la o afirmatie timida si fara nicio rautate.
  Cu respet pentru ce faceti va urez mult succes si za auzim de mine… pardon, de bine.