Romania n-a intrat pe teren

    5
    15

    Scorul cu Lituania, 0-3, spune totul. Acelasi scor ar fi fost si daca echipa Romaniei nu intra pe teren. Poate era chiar mai bine, macar nu ne faceam atata de ras.

    5 COMENTARII

    1. Ma termina acuzatiile astea cu facutul de ras pe care le citesc de fiecare data cand luam bataie de la vreo echipa considerata mai slaba. De ce ne-am facut de ras? Ca sa te faci de ras, ar trebui ca valoarea echipei sa fie mai mare si sa o fure de la unul mult mai slab. Ti s-a parut cumva ca valoarea echipei Romaniei este mai sus de genunchiul broastei?
      Si înca ceva: “ne-am facut de ras” desconsidera echipa adversa si dovedeste lipsa de fair-play. E ca si cum le-ai spune ca sunt slabi dar ne-au batut cu noroc. Nu mi s-a parut chiar asa!

    2. In sport, exista anumite ierarhii, stabilite dupa niste algoritmi sau in urma unor competitii gen campionat european, mondial etc. Astfel, se stabileste cea mai buna echipa, a doua, a treia. Ca urmare, avem niste clasamente, pe baza carora stim cine e mai bun si cine e mai slab. Despre echipele din frunte, se poaate scrie la superlativul absolut (adica sint foarte bune, in general). Cu ocazia unor evenimente “punctuale”, cum sint meciurile de calificare, putem folosi superlativul relativ, adica o echipa a fost “cea mai buna” in acel meci.
      Fara clasamente, am fi ca niste amnezici cronici, pentru care totul este nou, in premiera absoluta. Si competitiile n-ar mai avea rost. Deci, pe cale de consecinta, nici sportul.

    3. Aha! Sa ma explic, caci bag de seama ca n-am fost clar! Zice-se ca Romania s-a facut de ras. La fotbal. Daca nu ne luam dupa clasamente ci exclusiv dupa ultimele 4 meciuri ori so, Romania nu s-a facut de ras. Romania atata poate. N-ai cum sa te faci de ras cand esti slab, pentru ca în mod logic, nimeni nu asteapta nimic de la tine.
      Chestii de semantica!