La ce bun permisul?

    La ce bun sa mai faci scoala de soferi, sa o platesti, sa dai examen, sa dai spaga, in fine, sa treci printr-o multime de peripetii si emotii, cind poti foarte frumos sa conduci fara permis si nimeni sa nu-ti faca nimic?

    Pai, legea spune ca soferii prinsi la volan fara a poseda permis de conducere sint pedepsiti cu inchisoare de la 1 la cinci ani. Da, dar de la lege pina la aplicarea ei e cale lunga si cei care sint prinsi fara documente scapa doar cu amenda administrativa.

    De ce? Pentru ca nu prezinta pericol social. Este cazul unui timisorean de 20 de ani care a ajuns la al patrulea dosar penal pentru condus fara permis. De fiecare data a scapat doar cu amenda, desi legea nu spune nimic despre asa ceva. Tot el recunoaste ca a stat trei luni in inchisoare, in Austria, pentru aceeasi infractiune. In România a scapat mereu.

    Pentru ca România este o tara de smecheri, in care daca respecti legea esti ultimul fraier, dar daca o incalci esti meserias si esti respectat.

    PS: azi dimineata, in comuna bacauana Ardeoani, o Dacie a intrat in plin intr-un microbuz cu muncitori. Soferul Daciei nu avea permis. A murit pe loc impreuna cu pasagerul din dreapta. Un muncitor din microbuz a fost grav ranit.