Constatare

  Daca Eminescu ar fi scris poeziile pe blog, cred ca se gaseau sute de frustrati care sa-i atraga atentia in comentarii ca expresia “cobori in jos” din versul “Cobori in jos, Luceafar bland” este pleonasm.
  A, nu ma consider vreun Eminescu, insa blogurile incept sa devina pline de dispute care nu se axeaza pe subiectul postarilor ci pe greselile gramaticale sau de ortografie ale autorilor.

  3 COMENTARII

  1. Desi iti dau dreptate in multe privinte, cu asta nu sunt de acord, mai ales ca lucrezi intr-un domeniu in care pana si o greseala de tipar devine importanta. Pentru ce blogurile nu trebuie sa respecte conventiile lingvistice, ortografice si gramaticale? Au cumva un nou public-tinta doar pentru ca pretind reinventarea rotii la fiecare articol de “critica sociala”? Unul care nu are nevoie de fraze corecte in limba romana pentru a-si imbogati intelectul cu o noua deductie filosoficeasca?
   Oricum, depinde pentru cine scrii. Daca e vorba de acel individ cu care te contrai pana mai ieri din pricina “plagiatului”, e putin probabil sa fie gustat de internauti obsedati de punct si virgula. Daca e vorba de tine, permite-mi sa ma indoiesc de faptul ca ai o audienta majoritar imbecila. 🙂

  2. Cred ca Razvan are dreptate. Pina la urma, e important continutul, iar forma cade pe locul secund. Si nu pt ca as fi imbecil (cel putin asa pretind, sustin), ci pur si simplu ca greseli poate face oricine. De ex, la laptopul de acasa, imi bate de doua ori citeva litere, iar cratima refuza deseori sa mi-o bata. Probabil, tre’ sa curatz ceva prin matzele obiectului. Si au aparut citeva postari caraghioase, fara cratima. Sau cu dublari. Sau am mai uitat sa sterg o virgula.
   Toate astea, din cauza ca nu mi se pare obligatoriu sa fiu la fel de riguros ca la un ziar. Si s-a gasit unul care sa ma faca analfabet. Din atita? De regula, individul ala nu posteaza la subiect. Doar vineaza greseli. Ca un obsedat cu un oarecare delay de gindire. Sau retard. Ma rog, el e de formatie militian.
   Reducind la absurd, poate vreau odata sa anunt ca vine cutremurul si vine un bou care face cap limpede cu mine. Si intreb: nu e mai important continutul decit forma?
   E drept, insa, ca exista analfabeti patentati, dar pe astia-i recunosti fara mari dificultati.
   De regula, cei obsedati sa faca toata-ziua corecturi au mai multe obsesii si sint periculosi, prin lipsa lor de flexibilitate in gindire. De asemenea, sufera de nebagare in seama, vor sa iasa in evidenta. Frustrare se mai cheama asta.

  3. LOL… sa ma cobor…sa nu ma cobor…. hai sa nu ma cobor la nivelul unuia ca asta.
   Razvan, ai dreptate, in linii mari… dar e importanta si fomra in care se prezinta un text, chiar si pe un blog. Dupa cum bine zice si Alex. Asta ca sa fiu la subiect. Dar “clientul” meu de mai sus … are carente (mici, ce-i drept) la limba romana, asta-i situatia. Nu e o crima, lipsurile astea nu il fac mai rau decat carentele de caracter si devierile din comportament si limbaj. Lipsa de civilizatie si bun simt e intotdeauna mult mai grava decat o eroare gramaticala. Greselile de limba romana sunt cele mai usoare si fara mari consecinte. De fapt, fara consecinte sunt toate…la unii. Problema e ca sunt o multime de jurnalisti sau fosti jurnalisti in situatia asta, agramati sau partial agramati, daca pot inventa o asemenea categorisire, si chiar mai rau. Eu doar constat… Si ma amuza reactiile prostesti ale unora. :)))) Rautatea e mare… dar eu sunt un om bun , neafectat de rautati si am puterea sa ignor oamenii rai. Si chiar sa-i compatimesc. Sincer. Rautatea merita toata mila noastra…sa fim buni, se apropie sarbatorile de iarna, Craciunul, iar oamenii buni trebuie sa se detaseze de cei rai, care – saracii de ei – trebuie intelesi…. Love & peace everybody !!!