Episodul “Tenerife” face victime

Trustul de presa Desteptarea a fost condamnat sa plateasca 100 de milioane de lei drept despagubiri morale unui director de la CET Bacau, pentru o stire TV presarata cu imagini private din timpul unui concediu in Tenerife. Banii s-au si platit la finele saptamanii trecute. Cel mai mult m-a amuzat o replica a personajului care a castigat procesul:

“Decit sa dea banii asa, ar trebui sa tina doi tineri in facultate si sa ii profesionalizeze in domeniul presei” Link.

Subiectul fiind unul delicat nu voi accepta comentariile anonime la aceasta postare decat daca se aduc argumente pertinente. Cu alte cuvinte, voi sterge injuraturile anonime.

15 COMENTARII

 1. E plina presa locala de greseli profesionale, intentionate sau cauzate de prostie. Stanila a avut rabdare sa mearga pina la capat, de aia doar Desteptarea are de platit. Fara sa intru in detalii, cred ca Trustul a avut mereu nevoie de un jurist profesionist, care sa se priceapa la Drepturile omului. Sau de jurnalisti capabili sa-si respecte si drepturile, dar si obligatiile. Cind scriu cu limba (nu e vorba, evident, despre toti cei de acolo), uita ca excesul de zel se pedepseste. Nu Desteptarea trebuia sa plateasca, ci pseudo-jurnalistii care au produs subiectul. Chiar daca li s-a cerut sa fie critici la adresa cuiva, nu i-a fortat nimeni. Asta e sigur. Nici macar la Desteptarea nu te forteaza nimeni. Decit daca vrei tu.

  Zic de trust, pt ca ei sint in discutie. Din cite stiu, si Oficiul Concurentei le pregateste o investigatie, pentru incalcari grave ale legislatiei de profil la o licitatie publica. Dar asta e alt subiect.

  In toata presa bacauana, se incalca drepturile omului. Pina si vesnicele imagini cu “oameni pe strada” sint ilegale. Ca sa nu mai vorbesc despre caraghioasele “copy-paste” din unele publicatii, cu ziaristi scoliti dupa 2001 la Monitorul (zis si Plagiatul de Bacau, la un moment dat) si impinziti peste tot.

 2. Îl doare pe Seche la bască de banii pe care i-a dat cumnatului lui Romică. Cu prima ocazie, în care-i va pica în labe niscaiva picanterii private despre “duşmanii” lui, va recidiva, “mângâindu-şi” orgoliul.
  Cât despre ce spunea ante-comentatorul meu, perfect de acord: plină presa, chiar toate publicaţiile, de ilegalităţi, mai mici sau mai mari. Ca exemplu îmi vine în minte coperta unui ghid bilunar pentru cheltuirea banilor…

 3. @Florin P: Mda, unii procesează mai greu (probabil e ceva ce ţine de sinapse). Din câte-mi dau eu seama, subiectul post-ului lui Răzvan e legat de o ştire TV a DSA care-i prezenta pe Stavarache şi Stănilă în timpul concediului petrecut în Tenerife. Au difuzat-o şi au încasat-o! Faptul că tu eşti primul care divaghează face din tine taman nobila vietate de care aminteai în cel de-al treilea comentariu al tău. Apropo, de unde-ţi veni să foloseşti pluralul (“mai răsfiraţi băieţi, mai răsfiraţi!”).
  Scuze, Răzvane, pentru derapaj.

 4. Nu am auzit de nici un ziarist Florin P. E asa mare si am eu o lacuna? Luminati-ma, vad ca e f priceput! Uite, maxima asta : “in toata presa bacauana, se incalca drepturile omului. pina si vesnicele imagini cu “oameni pe strada” sint ilegale” e ge-ni-a-la!!! dar iata, florin P, ziarele de peste ocean incalca drepturile omului !!!! incredibil!!!! acceseaza http://www.usatoday.com/. e pe prima pagina o incalcare flagranta!!!!! P.S. – fugi bai ….

 5. @ nu injur, intreb: daca-ti face cineva o poza pe strada sau te filmeaza si ilustreaza cu asta o stire despre violatori, pedofili, sifilitici etc e o incalcare a drepturilor omului. Daca ilustreaza o stire despre idioti, nu.

  Am accesat pagina aia. Nu pricep care-i spilul. Culmea, cele mai multe dintre ilustratii sint realizate profesionist, cu figuranti. Sint de vinzare astfel de CD-uri. Le folosesc mai mult agentiile de publicitate. Cum crezi ca au ajuns pe afisul electoral al lui Nistor acei bunici extrem-de-nordici?

  @ Marius: youtube nu functioneaza dupa legile romanesti. Si interneetul nu e nici el legiferat. Sint legile romanesti proaste, se aplica prost? Marius, tre’ sa iei o decizie, pt ca aceeasi justitie ca l-a declarat nevinovat pe patronul tau a dat acum aceasta decizie. Deci e corect sau nu?

  PS. Curios lucru. Mi-a mai zis azi cineva ca n-a auzit de mine. Cred ca am imbaatrinit.

 6. @ Cata suferinta pe tine, MEDIASTIL? Oare cat de rau sa se fi purtat oamenii cu tine cand erai copil? Oare ai suferit si abuzuri sexuale? Intreb pentru ca te porti de parca asta ar fi cauza dorintei tale bolnavicioase de a atrage atentia cu orice pret.
  ………………………….
  Ma uit pe acest blog in general si imi dau seama ca sunt persoane care alta treaba nu au decat sa monitorizeze discutiile de aici si sa raspunda sau sa comenteze aici.
  Oare cat de eficienti sunt in munca pe care o fac?
  In ce lume traim?