Tineti minte cotletele din Tom si Jerry? Alea care generau batai strasnice si care erau roase pana la urma de soarece de ramanea numai osul din mijloc? Ei, bine, am comis-o. Am inventat o reteta pentru asa ceva.
Pont: osul din mijloc ar fi bine sa-l decupati pentru ca va va face necazuri. Soricul din jurul cotletului trebuie crestat pentru ca in tigaie carnea are tendinta de a se umfla iar soricul nu se dilata. Rezultatul e o cupola ca de ciuperca.
Reteta:
Se ia cotletul se presara cu niste condimente de alea fara sare si se arunca in tigaia de teflon incinsa, fara ulei. Se acopera cu un capac.
Alaturi, intr-o alta tigaie se arunca o ceapa taiata rondele, unul – doi ardei grasi taiati rondele, un morcov taiat … ati ghicit, rondele subtiri. se stropeste cu putin ulei de masline si niste otet balsamic. Se mai arunca niste chimion sau seminte de dovleac. Puteti pune si niste pastrama de oaie. Se amesteca pana se inmoaie totul si se sareaza.
La final se toarna peste friptura din farfurie.
Pozele: