Cravata lui Predoiu si marlania lui Berlusconi

Toata lumea a aflat ca Berlusconi a facut cadou cate o cravata membrilor delegatiei Romaniai care a participat la o intalnire cu ministrii italieni si a subliniat ca a facut acest lucru pentru ca ministrul justitiei din Romania, Catalin Predoiu, nu ar fi asortat ca lumea camasa cu cravata. Multa lume a sarit in cap ministrului roman, insa nimeni nu a stat sa se gandeasca la faptul ca singurul bou in toata afacerea asta e chiar Berlusconi.

veltroni_berlusconi.jpgbusss.jpgAm stat sa caut poze cu premierul italian. Am cautat pe Google pana m-am plictisit si nu am dat peste o poza in care Berlusconi sa apara cu cravata rosie, asa cum avea Predoiu.

Bun, mi-am zis, premierul italian o avea antipatie fata de cravatele rosii, avand in vedere ca e de dreapta iar rosul e o culoare “de stanga”. Dar, de ce nu i-a atras atentia lui Bush, de exemplu sau chiar lui Veltroni, primarul Romei, care au purtat cravate rosii si chiar camasi bleu la intalnirile cu el?

clinton.jpg putinSau, poate, combinatia cravata rosie, camasa albastra este gresita.

Oare o fi gresit si Bill Clinton cand a iesit imbracat la o intrunire politica utilizand aceasta combinatie? Sau Putin? Combinatia nu este una gresita si este folosita de politicieni.

predoiu.jpg moran1.jpgIn fine, poate e cresita combinatia cravata rosie, camasa bleu cu guler alb, asa cum purta Predoiu in ziua fatidica? Iata un onorabil congressman de Virginia, Jim Moran pe numele sau, care poarta exact aceasta combinatie. Si pare destul de batran ca sa fie extrem de conservator in privinta tinutei.

In concluzie, gestul lui Berlusconi este unul marlanesc si a ramas nesanctionat.