Propunerea ar fi buna daca nu ar fi aberanta

bucuresti.jpgUn proiect de hotărâre ce vizează obligativitatea plantării unui copac în momentul căsătoriei şi la înmatricularea unei maşini va intra în dezbatere publică în luna noiembrie. Viceprimarul general al Capitalei, Robert Ionescu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că acest proiect este o iniţiativă a sa, la care ţine foarte mult, şi care are toată susţinerea primarului general, Sorin Oprescu.
De ce spun ca e aberanta? Pentru ca nu vad legatura dintre casatorie si plantarea copacului. Ok, este o traditie pe undeva, dar de ce noul cuplu sa mai plateasca inca o taxa pentru plantatul unui copac? Cetatenii platesc impozite, taxe locale, care sunt folosite inclusiv pentru asa ceva.

A, ca s-au dus banii pe borduri, e alta treaba, dar asta nu inseamna ca trebuie sa se mai ia inca o taxa de pe cetateni.

Iar faza cu masinile e la fel. Proprietarul masinii plateste impozite, inclusiv pentru masina. De ce sa i se mai ia contravaloarea a sapte copaci doar pentru ca o inmatriculeaza? Ce face municipalitatea cu banii din impozitul pe masina?

Desigur, se defriseaza masiv, se taie copaci de dezvoltatorii imobiliari pentru a face loc ansamblurilor rezidentiale. Dar de ce sa fie pusi sa plateasca pentru inlocuirea acestor copaci cetatenii care se casatoresc sau care-si cumpara masina?

De ce nu sunt obligati dezvoltatorii imobiliari ca pentru fiecare metru patrat ocupat cu betoane sa sadeasca vreo 5-6 puieti?

Foto: Sxc.hu