Daca nu-l baga nimeni in seama, Marko Bela se baga singur

Marko BelaDupa propunerea ca romanii sa inceapa sa invete limba maghiara, propunere care nu a emotionat pe mai nimeni (doar Boc a latrat scurt in incercarea de a mai marca niste puncte), Marko Bela vine cu explicatii. Dar explicatii de alea de genul “daca nu ati auzit ca boceam ca m-am lovit, mai bocesc o data”.

El a spus că “degeaba interpretează unii că ar fi vorba despre o retorică de campanie, pentru aceste lucru nu este adevărat”.

“Nici eu nici colegii mei nu suntem dispuşi să ajutăm ultra-naţionaliştii, (…) PRM, cu o astfel de retorică. Nu e vorba despre campanie electorală ci de o gândire sinceră în legătură cu convieţuirea acestor etnii”, a afirmat Marko Bela. MEDIAFAX

Pe scurt, eu zic ca Marko Bela manaca rahat. Pentru ca declaratia pe care a dat-o era menita sa declanseze un scandal de care apoi sa profite UDMR. Acum el se da victima, pentru ca de la inceput asta a fost strategia.

UDMR are nevoie de PRM si PNG asa cum si cele doua partide au nevoie de UDMR. Este o relatie de simbioza, ca aceea dintre algele si ciupercile care formeaza lichenii. Fara pericolul maghiar, PRM si-ar pierde ratiunea de a exista, asa cum fara nationalismul roman fluturat de PRM, UDMR nu ar mai avea nici un suport in randul alegatorilor.

Din aceasta simbioza traiesc foarte bine politicienii din cele doua partide, mai ales cei ai UDMR, ca doar ei se afla mereu la guvernare.