Curtea de Apel o ridica pe Lavinia Sandru peste lege

  4
  18

  lavinia-sandru-2.jpgNu reusesc sa inteleg cum o instanta, fie si ea Curtea de Apel Bucuresti, poate sa decida ca o prevedere legala este facultativa. Mai aiurea este, insa, reactia Laviniei Sandru, candidata la un post de legiuitor in Parlamentul Romaniei, care spune cu nonsalanta ca, oricum, prevederea legala i se parea aberanta. Si nu a respectat-o. Faptele sunt cam in felul urmator:

  Conform OUG 97 din 27 august 2008, un candidat independent trebuie sa depuna patru liste cu semnaturi, dar nu copiate, ci originale. Adica, un cetatean care a semnat ca Lavinia Sandru, de exemplu, sa candideze independent, trebuie sa o faca de patru ori.

  Ordonanta este in vigoare si abroga prevederile din Legea 35/2008, care cerea o singura lista originala si alte trei fotocopiate.

  [Mai este necesar sa spunem ca aceasta masura a fost luata pentru a se preveni fraudele?]

  Ori, Lavinia Sandru (ce naspa pentru un politician sa candideze independent fiindca are certitudinea ca partidul nu va intra in Parlament) a depus o lista originala si trei fotocopii legalizate.

  Adica nu a respectat legea in vigoare. BEM si Tribunalul Bucuresti i-au zis ca nu i se poate accepta candidatura. Curtea de Apel a intors-o din condei.

  Lavinia Şandru a explicat cum, atunci când “îl agăţi pe om de mânecă pe stradă nu poţi să-i spui: Stai ca sunt patru pagini! căci se completează greu”, aşa încât a apelat la un notariat care, în zece ore, a legalizat toate copiile foilor cu semnături. “Dar Guvernul a considerat în vară că trebuie să blocheze independenţii şi a venit cu o ordonanţă care cere patru exemplare în original. E o aberaţie!”, a continuat ea, menţionând că neacceptarea faptului că o copie legalizată are valoare de original “este, la limită, un atentat la statul de drept”, negând legalitatea actelor notariale. SURSA

  Este de-a dreptul abradacabrant. Este pur si simplu perfect romansec ceea ce se intampla.

  Adica: daca o prevedere legala ti se pare prea greu de aplicat, pur si simplu o sari, ca e mai usor. Si apoi vii cu sofisme avocatesti in care interpretezi cum iti convine. Poate sa stea Lavinia si-n cap, un original nu este egal cu o copie legalizata. Cel putin nu acesta a fost spiritul legii.

  Mai ironic este ca insasi Lavinia Sandru a facut un scandal monstru in vara, acuzandu-l pe Sorin Oprescu de falsuri in listele de sustinatori.

  4 COMENTARII

  1. Nu o inghit pe Lavinia Sandru. Imi pare prea prefacuta si profitoare, dar o admir pentru ca a reusit treaba asta cu intoarcerea deciziei. Pentru ca si mie mi se pare aberant ca copiile legalizate sa nu fie recunoscute. Sunt destule legi aberante si ar trebui ca mai multi oameni sa ceara intoarcerea unor decizii ale institutiilor statului date in virtutea unor legi strambe ! Nu e deloc un sofism avocatesc chestia asta … Sincer, eu credeam ca nu o sa-i intoarca decizia, pentru ca se pot trage sfori prin spatele justitiei – asta-i Romania in care traim.

   Oricum nu cred ca Lavinia Sandru o sa-si castige locul in Parlament. Dar este dreptul ei sa incerce.

  2. Chestia cu patru liste de semnaturi originale a fost data pentru a preveni fraudele. Asta a fost spiritul legii. Ca daca era problema copie legalizata vs original, se specifica “original plus trei copii legalizate”. Raman la ideea ca s-a folosit de o chichita avocateasca. e ce nu a facut scandal in august, cand s-a modificat legea?
   In plus, mi se pare de prost gust sa abandonezi partidul doar pentru ca stii ca nu ai nici o sansa sa intri in Parlament cu PIN-ul; un politician responsabil ar fi ramas pe listele de partid, nu ar fi dezertat in halul asta.

  3. Si cine e Lavinia Sandru? De ce mai legalizam copiile, daca tot nu au valoarea unui original? In ce “hal” a dezertat? Adica o fi vreo sfinta?

   E doar o pipitza, la fel ca Elena Udrea. Guraliva, dar tot pipitza. Cine e PIN, pina la urma? O capusa care s-a spart dupa alegerile locale.

   La o emisiune televizata, papusica a rostit: “Propun ca in tara asta sa nu se mai fure”. Nici la demagogie nu e originala.