Sariti, se termina Internet-ul!

  2
  21

  Adresele de internet se vor termina în mai puţin de doi ani, anunţă realizatorii World Wide Web, citaţi de publicaţia britanică DailyMail. Indispensabile pentru cumputere, deoarece permit comunicarea între acestea, adresele web, au nevoie de un dispozitiv care să le mărească numărul. În caz contrar, se vor epuiza. Din anul creării internetului, 1977, când s-au lansat pe piaţă 4,2 miliarde de adrese, au rămas în ziua de azi neocupate doar 14% dintre ele.
  Dacă se vor epuiza, noii doritori nu vor mai putea avea acces la internet. În prezent, se lucrează la un nou dispozitiv, cu o capacitate de 340 de trilioane de adrese de internet. Proiectul va fi realizat în aproximativ zece ani, susţin cercetătorii. Antena 3

  Hai sa facem un exercitiu si sa numaram si sa enumeram greselile de logica si confuziile din textul de mai sus.

  2 COMENTARII

  1. Pai sa enumeram :
   1. Adresele de internet nu se vor termina cat de curand ci se vor termina adresele IP (Internet Protocol) = adresa necesara identificarii unui calculator intr-o retea.
   2. World Wide Web creaza confuzie, deoarece aici nu e vorba de adresele de tip http://www.numedomeniu.com(sau orice alta extensie) ci de adresele IP
   3. Comunicarea intre adresele web – nu e corect, mai corect ar fi comunicarea intre adresele IP
   4. Dispozitiv se numeste un alt tip de cip pentru urmatoarele placi de retea din generatiile viitoare, care acum pot avea adrese doar de tip X.X.X.X unde X este de la 0 la 255.