Cat castiga in plus Boc, Andronescu si Stolojan daca se maresc salariile profesorilor

  2
  27

  emil-boc.jpg stolojan.jpg andronescu.jpg

  Dupa ce i-au tratat cu flit ani de zile pe profesori, politicienii au descoperit, subit, ca acestia traiesc in mizerie, au salarii mici si trebuie neaparat ajutati cu o marire de 50 la suta a lefurilor. Hai sa vedem la cat este evaluat motivul pentru care Emil Boc, Ecaterina Andronescu sau Theodor Stolojan s-au apucat de bocit pe umerii cadrelor didactice.
  Intai: ce au in comun cei trei enumerati mai sus? In primul rand sunt parlamentari. In al doilea rand sunt si… profesori universitari. Majorarea cu 50 la suta a lefurilor cadrelor didactice le-ar aduce si lor, in mod direct, o majorare a sumelor incasate pentru prestatiile de profesori la universitati.

  Dar sa nu va asteptati sa fie vorba de o firimitura de cateva milioane.

  Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, după şedinţa BPN, că formaţiunea pe care o conduce va depune plângere penală împotriva premierului Călin Popescu Tăriceanu, dacă va adopta OUG pentru blocarea salariilor profesorilor, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. MEDIAFAX

  Emil Boc si sotia sa, Oana, sunt cadre didactice ale Universitatii Babes – Bolyai din Cluj. Conform ultimelor declaratii de avere, Boc a incasat 45.519 lei in ultimul an de profesorat de la universitate iar sotia – 17.297. majorarea cu 50 la suta ar aduce familiei un plus de 31.408 lei/an (314.080.000 lei vechi, adica 26,17 milioane pe luna)

  PDL va depune moţiune de cenzură pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, a anunţat şi prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan. El a spus că acest demers va fi făcut în cazul în care premierul Călin Popescu Tăriceanu va bloca “în orice mod” legea majorării salariilor din educaţie. MEDIAFAX

  Theodor Stolojan a incasat in 2007 54.000 lei ca profesor la Universitatea Transilvania din Brasov. Majorarea i-ar aduce 27.000 de lei (270 de milioane de lei vechi in plus pe an, 22,5 milioane de lei pe luna)

  Ecaterina Andronescu (PSD): Incercarea Guvernului de a nu aplica o lege perfect constitutionala nu este decat o incercare de a desconsidera Educatia. […] “Guvernul, daca nu este capabil sa aplice aceasta lege, trebuie sa lase locul celor care au calificarile necesare, care sa gaseasca resursele si sa aplice legea asa cum a fost ea adoptata in Parlament. HotNews

  In declaratia de avere a deputatului Ecaterina Andronescu apare suma de 184.434 lei, ca leafa din indemnizatia de deputat si salariul de profesor la Universitatea Politehnica Bucuresti. O indemnizatie de deputat variaza intre 48.000 si 63.000 de lei pe an, in functie de mai multi factori. Sa consideram o medie de 60.000 de lei si din suma cumulata o scadem pe aceasta si ar rezulta circa 124.434 lei, leafa anuala de profesor a doamnei deputat.

  Majorarea cu 50 la suta i-ar aduce inca aproximativ 62.000 de lei (620 de milioane de lei vechi sau 51 milioane de lei vechi pe luna)

  Morala? No comments!

  2 COMENTARII

  1. Evident ca nu asta-i problema cea mai mare; parca ce e 30 de mil pentru familia Boc ?! Numai ca e o chestiune de incompatibilitate: atata vreme cat si ei beneficiaza de aceasta majorare, nu ar trebui sa se pronunte. E conflict de interese, la urma urmei. Da, dar probabil intr-o tara ideala, nu in Romania.