Judecata de apoi a medicilor

Revin cu o intrebare. Cati medici au fost sanctionati de Colegiul medicilor pentru greseli grave in actul medical? Numarul lor poate fi numarat pe degete. Pentru ca nici un medic nu va da verdict de vinovatie unui coleg, cand stie ca peste o luna, doua va fi la randul sau judecat. Acum vor sa duca acest sistem si mai departe. Ministerul Sanatatii doreste sa creeze comisii care sa stabileasca daca un medic a gresit si daca da, ce despagubiri se vor acorda. Problema este ca nu cred ca aceste comisii vor acorda despagubiri.

Chiar daca nu dau bani din buzunarul lor ci din al firmelor de asigurari, comisiile vor trebui sa declare pe unii medici vinovati.

Ceea ce ar fi regretabil si neplacut.

Ministerul ne explica faptul ca acest sistem se aplica in multe tari din Europa si se evita calea justitiei care dureaza prea mult.

Sa inteleg ca daca se va aplica acest sistem cetateanul nemultumit nu se va mai putea adresa justitiei?

Ca eu nu cred ca poate cineva interzice accesul la justitie.

1 COMENTARIU

  1. eu sunt medic. si daca trebuie sa platesc 40mil numai ca sa-mi fie luata in considerare o plangere impotriva unui coleg (fara vreo legatura cu rezultatul), mai degraba prefer sa-i trag o bataie si poate am rezolvat mai mult decat cu comisiile sau cu justitia. iar daca e nevinovat saracu, ca se intampla mai des decat stiu, din pacate, pacientii, atunci e… ‘collateral damage’, dar macar scapa cu o chelfaneala pe care o simte, nu pompeaza bani la avocati ca sa faca slalom printre legi, subminand increderea in justitie. din pacate o ancheta de acest fel este la fel de complexa ca cele facute la prabusirea unui avion, pentru ca trebuie reconstruit traseul cazului, ce s-a facut, ce trebuia sa se faca si nu s-a facut, etc. daca ati patit-o, doamne ajuta, daca nu – doamne fereste!