Cum se face presa de calitate

  Un magazin se inchide de doua saptamani. Presa locala da informatia joi. Vineri scrie si presa nationala, dupa ce, evident, citeste presa locala. Dar cum?

  Holdingul Gimrom, care controleaza reteaua de supermarketuri G’Market, a inchis supermarketul din Bacau, aceasta fiind prima unitate de pe piata locala la care renunta, au declarat pentru Business Standard surse apropiate companiei. Contactati de Business Standard, oficialii companiei au refuzat sa comenteze informatia. Magazinul din Bacau nu mai figureaza pe site-ul G’Market, in conditiile in care, saptamana trecuta, datele de contact erau inca active pentru aceasta locatie.

  Deci, in loc sa mearga la fata locului, sa se documenteze sau macar sa dea un telefon, ziaristii cauta pe un site si isi dau cu presupusul. “Au declarat surse apropiate companiei”? Pai de ce nu au declarat sursele astea saptamana trecuta asa ceva? Si ce, branza ma-sii, sunt sursele apropiate companiei? Amanta patronului? Fratele varului cumnatului omului de serviciu?

  Fratilor, ia mergeti voi in fata la GMarket Bacau si o sa vedeti ca e inchis si mai are si datamai afisul cu “De inchiriat”. Si cu poza asta nu o sa mai aveti nevoie de “surse”.

  Ce a ajuns presa… Sa o dea pe surse ca sa relateze inchiderea unui magazin…

  2 COMENTARII