Ei, cred ca la combinatia asta nu va asteptati. Azi am decis s-o incerc si nu am regretat. Deci, la friptura de porcusor care se perpelea in tigaie si la orezul cu ciuperci care astepta cuminte sa sara in farfurie, mi-am zis de ce sa nu mai fac si o a doua garnitura: piure de cartofi. Ei bine, la piure trebuie si un sos.
Am taiat cam 7 centimetri dintr-un praz in rondele si, impreuna cu o ceapa rosie maruntita, le-am aruncat in niste ulei de masline incins. Am lasat sa se perpeleasca si am aruncat un mar taiat bucatele (decojit, bineinteles). Dupa cateva minute am aruncat niste pasta de gogosari si niste suc de rosii de casa (am mai zis-o, daca folositi bulion, asigurati-va ca puneti si niste zahar, sa fie dulce, nu acru). Am pus niste oregano, cimbru si niste seminte de chimion, putina sare si niste usturoi zdrobit la final.
Vreau sa spun ca a iesit o combinatie supermeseriasa. Poza am facut-o mai la final, cand aproape nu mai ramasese nimic.