Romania curat-portocalie

    Ati auzit de site-ul romaniacurata? Azi l-am vizitat. Si am murit de ras. Este interesant cum, in apropierea campaniilor electorale apar astfel de actiuni civice aticoruptie, antitraseisti, antipenali si mai stiu eu ce. Dupa listele negre pe care le-am analizat aici , Coalitia Romania Curata face, la randul sau, alte liste negre cu politicieni care nu ar trebui sa mai fie alesi.

    Nimic surprinzator, PDL are cei mai putini oameni care nu mai merita sa fie in Parlament.

    Pe listă apar în total 244 de candidaţi.

    127 aparţin PSD+PC,
    66 aparţin PNL
    19 PRM
    19 UDMR
    12 PD-L
    1 PNG

    Asta nu ar fi nimic. Numai ca deontologii politicii care ne dau sfaturi juridice uita de cea mai importanta chestiune: prezumtia de nevinovatie. Si trag linie si aduna ajungand la concluzia ca mai multi politicieni urmariti in justitie nu mai au dreptul sa reprezinte alegatorii. Dar de ce nu lasam justitia sa se pronunte intai?

    In al doilea rand, imi vine sa rad de unul singur cand vad motivatia includerii pe lista neagra:

    Nu a semnat Pactul pentru Statul de Drept 2008

    Frumos titlu, Pactul cu Statul de Drept, nu-i asa. Ei bine, uite, nici eu nu l-am semnat. Si probabil ca nici nu l-as semna daca mi s-ar propune. Pentru ca e pur si simplu o hartie, initiavia a unor ONG-uri care au primit misiunea sfanta sa apere DNA-ul de contestatari.

    Un alt motiv si mai hilar:

    Actiuni contra statului de drept: A propus si a votat amendamentele care transforma Codul de Procedura Penala intr-un scut al infractorilor, criticate de Comisia Europeana; A votat in 2006 proiectul de lege prin care procurorii sefii sunt propusi de CSM in loc de ministrul justitiei

    Am scris la vremea respectiva ca acele critici ale Comisiei europene erau doar criticile unuia dintre purtatorii de cuvant ai Comisiei, un anume Mark Gray. Nu s-a explicat niciodata cum CPP devine aparator al infractorilor si am scris la vremea respectiva ca modificarile vin sa apere mai mult drepturile celor acuzati, intre principiile care se doresc a fi introduse numarandu-se, de exemplu, „nulitatea absolută“ a tuturor mijloacelor de probă obţinute cu orice încălcare a procedurilor.

    In concluzie, RomaniaCurata e doar o alta forma de presiune politica; aceleasi ONG-uri care au sprijinit de fiecare data anumite partide.