Daca acuzi trebuie sa ai si dovezi

    1
    12

    ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei si APADOR-CH protesteaza impotriva recentei sentinte care o obliga pe ziarista Feri Predescu la plata unor daune morale in cuantum de 50.000 de RON, precum si la plata cheltuielilor de judecata in valoare de aproximativ 7 200 de RON (in total aproximativ 20 000 de euro) si la publicarea de scuze intr-un cotidian central si unul local. […] Jurnalista a fost condamnata pentru faptul ca a facut referire la legaturile pe care primarul orasului Constanta, Radu Mazare, le-ar avea cu diferite clanuri din Constanta.

    Eu stiu ca, inainte de a face o afirmatie, un jurnalist trebuie sa aiba dovezi. Nu ai dovezi, nu deschizi gura. Pentru ca dupa aia plang toate agentiile pentru drepturile omului pe umarul jurnalistului condamnat la despagubiri. Cu tot respectul, dar a acuza fara dovezi si a te ascunde apoi dupa scutul libertatii de exprimare, nu e deloc ok.

    Feri Predescu a fost invitata sa comenteze la Realitatea TV in august 2006 evenimentele de la Hotelul Flora, intr-o emisiune moderata de Andrei Gheorghe. In emisiune era prezent si primarul Radu Mazare, care a avut astfel ocazia sa dea o replica la afirmatiile jurnalistei si sa-si expuna punctul de vedere in acest caz.

    A primi replica persoanei acuzate nu inseamna ca esti scutit de prezentarea dovezilor.

    1 COMENTARIU