Cat de greu este sa citesti o explicatie

  Cotidianul descopera cum apa calda poate fi produsa la pret de apa rece foarte simplu, adica fara a se consuma gazul necesar incalzirii: e de ajuns sa bati apa cu un bat si, prin frecarea moleculelor de apa se produce caldura.

  Va pare alambicat? Si mie mi s-a parut la fel modul in care nu mai putin de trei jurnalisti au incercat sa explice cum costul unei unui metru patrat construit este foarte mic daca nu pui la socoteala manopera, proiectul, utilitatile si pretul terenului. Si nici profitul firmei.

  Ei au luat ca exemplu cazul casei de la Saucesti construita din banii presedintelui Basescu pentru o sinistrata si, cu factura de la materialele de constructie si aplicand formula de trei simpla, au ajuns la concluzia ca pretul unui metru patrat construit undeva la 180 de euro/mp.

  Bomboana de pe coliva o constitue una din poze:

  basescu-22.jpg

  Priviti explicatia: august 2008, presedintele Traian Basescu inspecteaza santierul de la Saucesti – Bacau din curtea tusii Sofica.

  Si iata si poza originala din arhiva Agerpres:

  basescu.jpg

  Realizat: 2008-09-08. Adica 8 septembrie 2008, nu august 2008. Cu alte cuvinte 08 din coada nu e luna august ci ziua 8 din luna 9 care e septembrie. Cineva a citit gresit.

  Si contextul fotografiei:

  Presedintele Traian Basescu a inaugurat casa batranei Sofia Rusu din Saucesti, la a carei reconstructie a contribuit, dupa ce gospodaria acesteia a fost distrusa in intregime ca urmare a inundatiilor din aceasta vara.

  Deci poza nu putea fi facuta in vizita pe santierul casei pe care o construia Basescu pentru ca la data la care a fost facuta poza, casa se inaugura.

  Ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca in articol se pomeneste de factura pentru BCA si in poza sunt ziduri de caramizi. Pentru ca aceasta fotografie este facuta in ziua in care s-a “inaugurat” casa de la Saucesti, dar pe santierul celorlalte case.