UDMR vrea sa bage PRM in Parlament

Pentru prima data in ultimii 12 ani, viitorul Guvern nu va mai depindende de bunavointa liderilor UDMR. In orice varianta, PSD – PC – PNL, PDL – PNL, va exista o majoritate suficienta obtinerii unui vot de investitura.

Confruntati cu riscul de a pierde privilegiile guvernarii, UDMR-istii se intrec pe ultima suta de metri in declaratii extremiste, declaratii pe care le-au tinut la sertar timp de trei legislaturi, multumindu-se sa-si umple buzunarele.

Brusc, pe masura ce-si dau seama ca pot pierde privilegiile financiare, economice si juridice pe care le-au acumulat de fiecare data cind si-au dat acordul pentru a sustine un Guvern sau altul, liderii UDMR descopera ca România nu este tara lor, ca au fost oprimati de români, ca actul Unirii de la 1 decembrie 1918 “ii doare”, dupa cum s-a exprimat Marko Bela. Mai mult, “trebuie intoarsa roata istoriei”.

Un alt lider, Gyorgy Frunda, a anuntat ca in urmatorii patru ani, UDMR va obtine autonomia culturala si teritoriala.

Calculul este foarte simplu, dupa parerea mea: cu astfel de declaratii, liderii UDMR doresc sa readuca PRM-ul in Parlament. Un PRM ar putea fi folosit ca sperietoare politica in continuare si ar justifica existenta UDMR. In plus, PRM ar putea sprijini si PDL, avind in vedere impacarea istorica dintre Vadim si Basescu.

1 COMENTARIU

  1. Bine punctat. E trist ca in lipsa de argumente politice UDMR-ul aduce in calcul “argumente istorice”.

    Ma intreb cand or sa se sature si cetatenii romani de origine maghiara de acesti demagogi… pentru ca eu sunt satul de bullshit-ul lor. Mie imi pare ca Marko Bella isi taie singur craca de sub picioare… ceva in gen sindromul inecatului- genul de om care se agata de orice ca sa ajunga in parlament…