Big Brother

1
11

Georgică se tolănise pe toată canapeaua. Își simțea creierii vibrând în acord cu bașii din boxele clubului. După două cocktail-uri și un whiskey, se amețise binișor. Și-a scos celularul și a început să compună un SMS.

“Bomba e bună. Dar nu-mi plac arăboii care au făcut-o”. Mesajul l-a trimis lui Nicky, amicul lui de petreceri, care-l chemase în noul club patronat de niște arabi să-și dea cu părerea și care stătea în partea cealaltă a mesei. Din cauza muzicii, nu putea vorbi cu el. Mesajul a fost transmis de celular către releul cel mai apropiat. De acolo a fost transmis către centrală care a identificat releul cel mai apropiat de celularul lui Nicky și l-a transmis.

Numai că, înainte de a fi livrat, SMS-ul s-a copiat într-un fișier dintr-un computer. Un program special de căutare l-a scanat și a descoperit două cuvinte – cheie prestabilite: “bomba” și “arab”… Programul a decis să transmită SMS-ul către un alt computer. Un operator uman a analizat mesajul și a decis să-l transmită mai departe către o echipă operativă.

Cele două numere de telefon au fost puse sub observație. Două echipe au fost puse pe urmele celor doi și au început să-i fotografieze, să-i filmeze. Când au plecat de acasă, alte echipe specializate le-au răscolit apartamentele și le-au montat microfoane.

După două luni, timp în care echipele de supraveghere și-au petrecut timpul păzind intrarea în crâșme și ascultând cântece de beție, urmărirea a fost ridicată…

Continuare

1 COMENTARIU