Bizoni si piatra cubica

0
17

Stiu ca in Bacau, ca de altfel, in toata tara, exista o autentica criza a locurilor de parcare. Autoturismele s-au inmultit, infrastructura a ramas cam aceeasi. Primaria s-a implicat in special in cartiere, unde a mai decongestionat circulatia creind parcari pe marginea strazilor.

Dar asta nu e de ajuns, cum nu e de ajuns sa dam vina mereu pe autoritati. Pentru ca vina cea mai mare pentru bulibaseala de pe strazile centrale o poarta soferii. Si nu doar cei cu masini scumpe, cum ne place sa credem. Indiferent de cit a costat o masina, proprietarul ei devine regele volanului si posesor de loc de parcare fix acolo unde vrea muschiul lui.

Mai mult, s-a demonstrat stiintific faptul ca, odata ajuns sa conduca o masina, unui sofer i se atrofiaza muschii de la picioare; de aceea el nu poate sa parcheze decit sub balconul propriu, in coasta institutiei unde are treaba sau in usa magazinului in care intra sa-si ia un pachet de tigari.

Chiar daca asta inseamna sa lase masina in mijlocul strazii sau fix la intrarea pe o cale de acces. Ce-l intereseaza pe bizon ca mai exista si altii care vor sa treaca pe strada sau pe alee? Ghinion, frate, eu sint mai destept si te-am facut. Nu-ti convine? Mars de-aici!

Uneori regret ca nu mai exista piatra cubica pe strazi. Stiti ce bine se intelege un bolovan de granit cu un parbriz?